A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (11 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (11 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (11 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» 14. TÜRKİYE SİGORTA ACENTELERİ ZİRVESİ
Yer: Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası

» ŞİRKETLERDE UZUN SÜRELİ MALİYET DÜŞÜRME TEKNİKLERİ
Yer: DoubleTree by Hilton Esentepe

» ANKARA BAROSU İŞÇİ AVUKATLAR KURULU - AVUKATLIK MESLEĞİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE İŞÇİ AVUKATLIK
Yer: Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü.

» OLAYLAR - 1939: Milli Piyango İdaresi kuruldu.

» DOĞUMLAR - 1945: İbrahim Ömer Madra, Yazar, radyo programcısı.

» VEFATLAR - 2005: Kenan Onuk, NTV Spor Yayınları Koordinatörü. (d. 1954)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» AGT - Ahşap bazlı panel sektörünün önde gelen markalarından AGT'nin yeni genel müdürü Didar Sevdil Yıldırım oldu.

» FKB - Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) yeni başkanı Vakıf Faktoring Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Eke oldu.

» DOĞUŞ GRUBU - Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, grubun CEO rolünü de üstlenerek çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

MEDYA DÜNYASI

» DREAM TV - Dream TV Müzik Direktörü Ezgi Cantekin, yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı kurumla yollarını ayırdı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» SMYRNA BOYOZ - Smyrna Boyoz, Yunanistan ve ABD'den sonra Katar ve Kuveyt'te de şube açacak.

» ALAÇATI PACHAMAM OTEL & TILSIM İLETİŞİM - Mimarisi detayları ile adından söz ettiren Alaçatı Pachamam Otel, Tılsım İletişim Danışmanlığı ile çalışmaya başladı.

MEDYA DÜNYASI

» TSYD & ANTALYA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ - 2018 yılında Antalya Tarım İl Müdürlüğü’ne devredilen EXPO Antalya Fuar Alanı’nın ülkeler kategorisinde bulunan Tayland Bahçesi, 1 yıl süre ile TSYD Antalya Şubesi’ne teslim edildi.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» AKSA ELEKTRİK- Aksa Elektrik'in, Fortune dergisinin Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde, Çoruh ve Fırat bölgelerinde faaliyet gösteren iki şirketinin 199. ve 247. sırada yer aldığı bildirildi.

» TOSYALI ALGERİE- Tosyalı Holding bünyesinde, Cezayir'de üçüncü fazı devreye giren Tosyalı Algerie, sadece 8 ay içinde üretimde günlük 7 bin 700 ton DRI üretim rakamına ulaşarak bir dünya rekoruna imza attı.

» İZMİR KALKINMA AJANSI - İzmir Kalkınma Ajansı, doğrudan yabancı yatırım alanının en önemli yayınlarından biri kabul edilen Site Selection Dergisi tarafından üst üste 5. kez Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinin “En İyi Bölgesel Yatırım Ajansı” seçildi.

MEDYA DÜNYASI

» İHLAS HABER AJANSI - Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin düzenlediği Meslekte Öne Çıkanlar Ödül Töreninde İhlas Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Tokmak en iyi fotoğraf dalında ödüle layık görüldü.

KAPANAN YAYIN

» HARDWARE PLUS - Hardware Plus dergisi yazılı basın hayatına son verdi. Dergi artık Youtube ve internet sitesi üzerinden okurlarıyla buluşmaya devam edecek.

DİĞER

» FARUK BİLDİRİCİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), RTÜK üyeliği için, Hürriyet gazetesinin 27 yıl boyunca okur temsilciliğini yapan Faruk Bildirici'yi ve halihazırda CHP’nin RTÜK üyesi olan İlhan Taşçı'yı aday gösterecek.

» TFMD - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı fotoğraf sergisi 11 Temmuz Perşembe günü Saat 11:00’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref Holü’nde açılacak.

» SHOW TV - Yaklaşık 15 ay önce Show TV kanalına dava açan 'Deli Mi Ne?' isimli YouTube kanalının davası sonuçlandı. Deli Mi Ne? isimli YouTube kanalının videolarını, izinsiz bir şekilde yayınlayan Show TV'ye 1 milyon 434 bin TL tazminat cezası verildi.

» RTÜK - Vatandaşların RTÜK’le daha kolay ve hızlı irtibat kurması için RTÜK İletişim Merkezi’nin yeni numarası Alo 178 oldu. “Açık kapı iletişim” parolasıyla hareket eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) , vatandaşlarla daha sıkı iletişim için bir adım daha attı. Daha önce 444 1 178 hattıyla hizmet veren RTÜK İletişim Hattı’na yeni bir ilave yapılarak vatandaşların RTÜK’le iletişimi daha kolay hale geldi.

» AA - Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan Anadolu medeniyetlerinin UNESCO yolculuğunun anlatıldığı "Türkiye'nin Kültür Hazineleri" kitabı, kitapçılarda satışa sunuldu. Kitapta, Van Gölü'nün ortasındaki adada yer alan 900'lü yıllarda inşa edilmiş Akdamar Kilisesi, yaklaşık 1600 yıl önce Trabzon'da dik yamaç üzerinde inşa edilen Sümela Manastırı, Ağrı'da 1600'lü yıllarda bir asır gibi uzun bir sürede tamamlanan İshak Paşa Sarayı gibi 80'e yakın eser konu ediliyor. 

YORUMLAR
  Donald Trump'ın Başkanlığına ünlülerden ilk tepkiler
Donald Trump'ın Başkanlığına ünlülerden ilk tepkiler