A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» 3. KADIN EMEĞİ FESTİVALİ
Yer: Ahlatlıbel Atatürk Parkı

» KUŞADASI GENÇLİK FESTİVALİ
Yer: Davutlar Sevgi Plajı

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - 1952: Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) kuruldu.

» OLAYLAR - 10 Temmuz Hukuk Günü.

» DOĞUMLAR - 1939: Ahmet Taner Kışlalı, Türk siyaset bilimci. (ö. 1999)

» VEFATLAR - 1992: Cevdet Kudret, Yazar, edebiyat tarihçisi. (d. 1907)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» IŞIKLAR HOLDİNG - Işıklar Holding Genel Müdürlüğü (CEO) görevine Volkan Girişken atandı.

» ODEABANK - Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank'ın Risk Yönetimi, İç Kontrol ve Uyum Birimlerinden Sorumlu İç Sistemler Genel Müdür Yardımcılığı görevine Hüseyin Gönül atandı.

» GLOVO - Yemek siparişinden market alışverişine, ihtiyaç duyulan her şeyi hizmet verdiği 23 ülkede kullanıcılarına ulaştıran Glovo'nun Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Mustafa Sezgin oldu.

» YEKON - Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği’nin (YEKON) Genel Kurulu sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığına Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Eray Sertaç Ersayın seçildi.

MEDYA DÜNYASI

» STAR GAZETESİ - Star Gazetesi köşe yazarı Ömer Ekinci gazeteyle yollarını ayırdı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» TBF & TATİLBUDUR.COM - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Kadın ve Erkek Takımları ana sponsorluğu kapsamında tatilbudur.com ile sözleşme imzaladı.

» GOOGLE & SEM- Bağımsız veri odaklı dijital pazarlama ajansı SEM, Google Cloud Platform İş Ortağı Programı aracılığıyla Google’ın yeni teknoloji ortağı oldu.

» BORLED & SYLVANİA - Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu (Borled), küresel aydınlatma ürünleri pazarının önde gelen kuruluşlarından Sylvania ile Türkiye'de üretim için işbirliği yaptı.

» TÜRK HAVA YOLLARI & KUVEYT HAVA YOLLARI - Türk Hava Yolları (THY) ve Kuveyt Hava Yolları kod paylaşımı anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Kuveyt ile İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları arasında düzenlenecek seferlerde kod paylaşımı yapılabilecek.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» ARKAS LİNE - Uluslararası Limanlar Birliği tarafından her yıl düzenlenen Çevresel Gemi Endeksi Ödülleri'nde bu yıl girişime
desteklerinden dolayı Arkas Line'a ödül verildi.

MEDYA DÜNYASI

» DİM TV - Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin 2018 yılı Medya Başarı Ödülleri Yarışması sonuçlandı. Dim TV'den Alper Kutay TV Haber programı kategorisinde ödüle layık görüldü.

YENİ PROGRAM / YAYIN

» 24 TV - Sunuculuğunu Zeynep Türkoğlu’nun yapacağı Zamanın Ruhu programı her Perşembe saat 21:00’de, 24 TV'de izleyiciyle buluşacak.

» UĞUR DÜNDAR - Gazeteci Uğur Dündar kişisel instagram hesabından, Korcan Karar, Kadir Çankaya ve Atilla Köprülüoğlu ile bir fotoğrafını paylaşarak altına, yeni yayın döneminde yeni bir kanalın kurulacağı haberini aldığını yazdı.

DİĞER

» MEHMET GÜNDEM - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olma suçundan tutuklu yargılanan eski Milliyet yazarı Mehmet Gündem'e, bu suçtan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

» RTÜK - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilan edilen 15 Temmuz'u "unutturmamak" amacıyla 3 gün sürecek etkinlik programı hazırladı.

» TGC & TGS & ÇGD - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Pen Türkiye, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın İş, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR), HABER-SEN ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) temsilcileri SETA’nın “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” adlı raporuna tepki göstermek için bir basın toplantısı düzenledi. 

YORUMLAR
  Oscar'a damga vuran son 25 yılın en iyi kadın oyuncuları
Oscar'a damga vuran son 25 yılın en iyi kadın oyuncuları