A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Ağustos 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Ağustos 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (10 Ağustos 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» ULUSLARARASI FARKINDALIK FESTİVALİ
Yer: Ferko Ilgaz Mountain Hotel & Resort

» CUMHURİYET KUPASI: SİVASSPOR – FENERBAHÇE
Yer: Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 2014: 12. Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunda Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi.
1960: Ege Telgraf gazetesi çıkmaya başladı.

» DOĞUMLAR - 1997: Kylie Jenner, Amerikan model ve televizyon kişiliği.

» VEFATLAR - 1993: Euronymous (Øystein Aarseth), Norveçli gitarist ve Black Metal grubu Mayhem'in kurucularından. (d. 1968)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» GENERAL MİLLS - General Mills, global iletişim sorumlusu olarak Jano Cabrera’yı atadı.

MEDYA DÜNYASI

» CNN TÜRK - CNN Türk’te akış editörlüğü görevinde bulunan deneyimli gazeteci Yavuz Sinangil bundan böyle şef editör olarak görev yapacak.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» MİGROS & TRENDYOL - Migros, Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformu Trendyol ile yaptığı iş birliğiyle ilk kez e-ticarette kendi platformu dışında bir kanalı müşterilerine açıyor.

» SABANCI HOLDİNG - Sabancı Holding’in alt iştiraklerinin portföyünde bulunan Temsa İş Makinaları hisselerinin %41’lik payının, halen şirketteki diğer ortak olan Marubeni’ye satılma kararı alındı.

» WPP & ANZU.İO - WPP, kişiselleştirilmiş reklamları video oyunu kullanıcılarına programlı olarak dağıtan bir platform olan Anzu.io’ya destek vererek, 43 milyar dolarlık oyun endüstrisine odaklandı.

» DEMİRÖREN - SİSAL & TÜRKİYE VARLIK FONU - Türkiye Varlık Fonu’nun gerçekleştirdiği Milli Piyango ihalesinde tek teklif Demirören-SISAL ortaklığından geldi. Böylece yeni şartnameye göre tek teklifi veren Demirören ve İtalyan ortağı Sisal Group Milli Piyango’yu 10 yıllığına işletme hakkını elde etti.

ÖDÜL / BAŞARI

MEDYA DÜNYASI

» TV100 - YouTube kısa sürede dikkat çekici bir yükselişe imza atan, 1,5 ay içinde 100 bin aboneye ulaşan tv100'e Silver Ödül olarak da bilinen Gümüş Plaket gönderdi.

VEFAT

» CENGİZ ÇUBUKÇU - Atv, NTV, CNN Türk, Al Jazeera Türk'te görev yapan gazeteci Başak Çubukçu'nun babası Cengiz Çubukçu hayatını kaybetti.

DİĞER

» DEMİRÖREN MEDYA GRUBU - Medyaradar'da yer alan iddiaya göre Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal’la yolların ayrıldığı iddia edildi.

» BANU EL - A Haber'in ekran yüzü Banu El'in de CNN Türk'e transfer olduğu iddia edilmişti. El, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı.

» TSYD - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesince 47. kez düzenlenen geleneksel TSYD Kupası’nda Altınordu’yu 3-0 mağlup eden Menemenspor, kupayı ilk kez kazandı.

» AA - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisince yürütülen Genç Yetenek Geliştirme Programı'nda (GYGP) eğitim alan 3, 4 ve 5'inci dönem gazeteci adayları, "Ajans Haberciliği" eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

» DİLAY KEMER - Kan kanseri olan FB TV'nin sunucusu Dilay Kemer, ilik nakli olup eski sağlığına kavuştuktan kısa bir süre sonra yeniden kansere yakalandı. Kötü haberi sosyal medya hesabından duyuran Kemer, sevenlerinden dua istedi. 

YORUMLAR
  Muhtemelen varlığından habersiz olduğunuz 7 ilginç bilgi
Muhtemelen varlığından habersiz olduğunuz 7 ilginç bilgi