A24.com.tr » politika » Türkiye'den Almanya'ya sert nota

Türkiye'den Almanya'ya sert nota

Türkiye'den Almanya'ya sert nota

Türkiye, Bekir Bozdağ ile Nihat Zeybekçi'nin Stuttgart 'ta Türk vatandaşlarla yapacağı toplantıyı iptal eden Almanya'ya diplomatik olarak sert tepki gösterdi.

Türkiye, Almanya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırarak alınan karardan duyulan rahatsızlığını iletti.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, akşam Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Bakanlıkta Avrupa ile ilişkilerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay tarafından kabul edilen Erdmann’a Türkiye’nin protestosu hem sözlü hem de yazılı nota ile iletildi.

Türkiye iki bakanın vatandaşlarla yapacağı toplantıya izin verilmemesini demokratik ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi ifade özgürlüğüne aykırı bir tutum olduğunu da vurguladı.

BEŞTEPE'DEN DE TEPKİ GELDİ

Kararı kınayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışanların gerçek yüzü bu tür kararlarla ortaya çıkıyor." dedi.

Mesajlarını twitter'dan paylaşan İbrahim Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılması planlanan etkinliğin sudan sebeplerle yasaklanmasını kınıyorum.

Her fırsatta Türkiye'ye demokrasi ve ifade özgürlüğü dersi vermeye çalışanların gerçek yüzü bu tür kararlarla açık şekilde ortaya çıkıyor. Bu skandal kararın PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine kucak açan bir ülkede alınması Avrupa'nın geleceği açısından endişe vericidir."

YORUMLAR
  İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)
İlk bakışta yanıltan fotoğraflar (Photoshop yok)