A24.com.tr » ekonomi » Türkiye ve Rusya, IMF'den yardım istemedi

Türkiye ve Rusya, IMF'den yardım istemedi

Türkiye ve Rusya, IMF'den yardım istemedi

Uluslararası Para Fonu Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB dışı gelişmekte olan ülkelerin çoğuna hızlı finansman destek verildiğini söyledi.

Thomson, Avrupa'nın büyük ekonomilerinde, ekonomik çıktının yaklaşık 3'te birini oluşturan , zorunlu olmayan hizmetlerin durduğunu hatırlatarak, bu sektörlerin kapalı kaldığı her ay, senelik GSYH'nin yüzde 3 oranında düşüşe geçeceğini söyledi.

Avrupa'da resesyonun bu sene için kalçınılmaz olduğunu, tüm ülkelerin krize agresif bir yanıt vermesi gerektiğini fakat müdahalenin kapsamının Avrupa genelinde farklılık gösterdiğini kaydeden Thomsen, "Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB üyesi olmayan gelişmekte olan 9 ekonominin çoğu IMF'nin hızlı finansman desteği kapsamında acil yardım başvurusunda bulundu." ifadelerini kullandı. Kovid-19 krizi kaynaklı baskılara karşı İMF'nin yaklaşık 50 milyar dolarlık acil durum programlarından faydalanmak isteyen ülke sayısının 70'i geçtiği öğrenildi.

YORUMLAR
  Kadir İnanır ile özdeşleşen bir olgu: Kadirzm ne demek?
Kadir İnanır ile özdeşleşen bir olgu: Kadirzm ne demek?