A24.com.tr » yaşam » Türkiye şehitlerini uğurladı Konya, Osmaniye ve Zonguldak'ta gözyaşları sel oldu

Türkiye şehitlerini uğurladı Konya, Osmaniye ve Zonguldak'ta gözyaşları sel oldu

Türkiye şehitlerini uğurladı Konya, Osmaniye ve Zonguldak'ta gözyaşları sel oldu

Afrin'de teröristlerin tanka düzenlediği saldırıda şehit olan askerler toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilirken Konya, Osmaniye, Giresun ve Zonguldak'ta gözyaşları sel oldu.

TSK'nın Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler memleketlerinde son yolculuklarına uğurlanırken, şehit ateşinin düştüğü Konya, Osmaniye, Giresun ve Zonguldak'ta gözyaşları sel oldu.

Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen iki Uzman Çavuş ve Piyade Er'in naaşı toprağa verildi. Konya şehidinin cenazesine koltuk değnekleriyle gelen gazi komutan, dikkat çekti.

Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ufuk Aktağ, Er Nurullah Seçen ve Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren'in naaşı toprağa verildi.

KONYA ŞEHİDİNİ BİNLER UĞURLADI

Saldırıda şehit olan askerlerden Tank Sözleşmeli Er Nurullah Seçen, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde dualarla defnedildi.

Afrin'de terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta şehit düşen 5 askerden Nurullah Seçen'in naaşı askeri uçakla Konya'ya getirildikten sonra memleketi Ereğli ilçesine götürüldü. Baba evine getirilen şehidin naaşı helallik alınmasından sonra cenaze namazının kılınacağı Ulu Camisine götürüldü.

Zonguldak, Giresun ve Osmaniye'ye Şehit Ateşi Düştü
Şehidin babası Sedat, annesi Songül Seçen, kardeşleri ile nişanlısı Sahra Başaran ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun askeri üniformasını giyip beresini takan baba Sedat Seçen, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİDİN KOMUTANI KOLTUK DEĞNEKLERİYLE GELDİ

Afrin'de şehit olan Er Nurullah Seçen'in cenazesine aynı operasyonda görev alan silah arkadaşları da katıldı. Aynı saldırıda ayağından yaralanan şehidin komutanı Uzman Çavuş Serkan Köroğlu'da koltuk değnekleriyle geldiği cenaze töreninde şehide selam verdikten sonra Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü.

Gazi Uzman Çavuş Serkan Köroğlu'nun tabut başında beklediği sırada asker arkadaşlarının desteğiyle ayakta durduğu görüldü.

TOP MERMİSİYLE SELAM GÖNDERMİŞTİ

Nişanlı olan ve bu yaz düğün hazırlığında olduğu öğrenilen Şehit Nurullah Seçen, Afrin operasyonu sırasında sosyal medya hesabından top mermisinin üzerine "Afrin Seçen Ailesine Selamlar" yazarak paylaşmıştı.

"ÜZÜLME OĞLUM, ARKANDAYIM"

Şehit babası Sedat Seçen tabutun başına gelerek, 'Üzülme oğlum üzülme arkandayım oğlum. Beni de götürsünler kuzum. Hiç üzülme babam, bak ben ağlamıyorum' diyerek oğlunun fotoğrafını öptü.

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN BABASI DA CENAZEDEYDİ

Cenaze törenine katılan ve 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay önünde şehit olan polis memuru Fırat Bulut'un babası Şinasi Bulut da, tabut başına gelerek, gözyaşlarına hakim olamadı.

GİRESUN ŞEHİDİ HAVALİMANINDA KARŞILANDI

Afrin'de terör örgütüne yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ufuk Aktağ'ın naaşı Ordu-Giresun Havaalanında askeri törenle karşılandı.

ŞEHİDİN EŞİ, 2 YAŞINDAKİ OĞLUYLA GELDİ

Ordu-Giresun Havalimanı'na askeri uçakla getirilen şehidin naaşını Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, şehidin babası Mehmet Aktağ, Annesi Tülay Aktağ, şehidin eşi ve henüz 2 yaşlarındaki çocuğuyla birlikte askeri erkan ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

ŞEHİDİN BABASI " BANA İZİN VERİN AFRİN'E GİDEYİM"

Uzman Çavuş Ufuk Aktağ'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Ordu-Giresun Havaalanına getirildi. Burada şehit oğlunu karşılayan baba Mehmet Aktağ "Bana izin verin oğlumun intikamını almak için Afrin'e gideyim.

Zonguldak, Giresun ve Osmaniye'ye Şehit Ateşi Düştü
Gerekirse ben de şehit olayım ama bana izin verin oğlumun intikamını alayım" diyerek feryat etti.

YÜZLERCE KİŞİNİN KATILDIĞI KONVOYLA DEFNEDİLDİ

Henüz 2 yaşlarındaki Muhammed Enes ise şehit babasını her şeyden habersiz üzerinde askeri kamuflaj ve elindeki oyuncakla oynayarak karşıladı.

Şehidin cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı konvoyla önce Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine götürüldü. Yollarda ise şehide Türk Bayraklarıyla saygı duruşunda bulunuldu. Şehit ilçede düzenlenecek askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

PİYADE ER OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren, Osmaniye'de toprağa verildi.

Hatay'da düzenlenen törenin ardından Osmaniye'ye getirilen şehit Evren'in cenazesi, ilk olarak Dr. İhsan Göknal Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, törenin yapılacağı Mezarlık Camisi'ne getirildi.

ŞEHİDİN EŞİ PARKASINI GİYİP, ŞAPKASINI TAKTI

Şehidin 1 yıllık eşi Zehra Evren eşinin parkasını giyip şapkasını takarken, Evren'in şehit olduğunda başında bulunduğu belirtilen beresine sık sık sarılıp, kokladı. Şehidin ağabeyi ise daha sonra bereyi alıp başına takarak cenaze namazında saf tuttu.

"EN ÇOK İSTEDİĞİ TÜRK BAYRAĞINA SARILI GELMEKTİ"

Şehidin eşi Zehra Evren, bu esnada, "En çok istediği buydu. Türk bayrağına sarılı gelmeyi çok istiyordu." diyerek gözyaşı döktü. Annesi Emine Evren ise "Ağlamayacağım oğlum. Düşmanlarımı sevindirmeyeceğim." dedi.

Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Bekir Evren'in cenazesi, Garnizon Komutanlığı Şehitliğine defnedildi.

 

YORUMLAR
  Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın
Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın