Türkiye genelinde dev FETÖ operasyonu
Saat: 09:19

Konya merkezli Türkiye geneli 34 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda "kripto" olduğu tespit edilen 70 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Emniyet son dönemin en kapsamlı FETÖ operasyonu için düğmeye bastı. Konya'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, TSK bünyesinde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen 70 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ'cülerin örgütün "ışık evleri" denilen hücrelerinde eğitim aldıkları iddia edildi.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan askerlerin ve örgütün mahrem imamlarının ifadeleri ve yapılan çalışmalar sonucunda örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirdiği kişiler tespit edildi. TSK’ya yerleştirilenlerin ortaokul, lise, üniversite tahsilleri sırasında örgüte ait öğrenci evlerinde kaldıkları, dönemsel olarak örgütün üniversite yapılanması içerisinde başta talebe mesullüğü olmak üzere mahrem alanda da görev üstlendikleri öne sürüldü.
Şüphelilerin örgütün ışık evlerinde yetişen, örgüte sadakatinden şüphe edilmeyen, örgütün kendisine verdiği her türlü görevi yerine getirmeye hazır olan, 'şakirtlik' seviyesi yüksek olan, talebe mesullüğü ve asker abiliği yapmış kişiler oldukları da iddia edildi.
TSK’ya sözleşmeli personel olarak yerleştirilen mahrem yapılanma içerisinde bulunan 70 muvazzaf askerin yakalanması için karar çıkartıldı. Konya merkezli 34 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.