A24.com.tr » sağlık » Türk Veteriner Hekimleri ile Arnavutluk Veteriner Hekimleri Odası Arasında İş Birliği

Türk Veteriner Hekimleri ile Arnavutluk Veteriner Hekimleri Odası Arasında İş Birliği

Türk Veteriner Hekimleri ile Arnavutluk Veteriner Hekimleri Odası Arasında İş Birliği

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Arnavutluk Veteriner Hekimler Odası arasında üyelerin karşılıklı teknik ziyaret programlarını ve eğitimlerini içeren bir iş birliği protokolü imzalandı.

Arnavutluk Veteriner Hekimler Odası ile  Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında Ankara’da imzalanan bu protokol ile iki ülke ve halkları arasındaki tarihî bağların güçlendirilmesine katkı sağlanacak, yapılacak eğitimler ve ziyaretlerle daha derin bir dostluğun başlangıcı için önemli bir adım atılmış oldu.

Törene, TVHB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Arnavutluk Veteriner Hekimler Oda Başkanı Ervin Resuli, Arnavutluk Veteriner Hekimler Oda Başkan Yardımcısı Shemsho Lamaj, Makedonya Veteriner Hekimler Oda Yönetim Müdürü Tomislav Nikolovski, Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Baydın, Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı Başkanı Veteriner Hekim Seyfettin Aslan ile çok sayıda veteriner hekim katıldı.

Makedonya Veteriner Hekimleri Odası ile Manastır Askeri İdadisi’nde imzalanan iş birliği protokolü sırasında, Arnavutluk Veteriner Hekimleri Odası ile de protokol imzalanması kararı alındığını ifade eden Merkez Konseyi Başkanı Arslan, bu iş birliği protokolünün diğer ülkelere de yayılması temennisinde bulunarak şunları dile getirdi:

“İmzalanan bu protokol ile eğitim alanında önemli adımlar atabileceğiz. Protokol öncesinde iki gün heyet ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Etkinlikler kapsamında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi 2024 mezuniyet törenine katıldık. Ardından İstanbul'da muayenehaneleri ziyaret ettik. İstanbul Veteriner Hekimler Odası’nın hizmete açtığı İVHOAKADEMİ Eğitim Merkezi’ni heyete tanıttık. Daha sonra heyetle beraber İstanbul Teknopark Kampüsü ziyaret ederek veteriner hekimlik alanına ilişkin yapılan çalışmaları değerlendirdik. İmza töreni için bugün 17 Mayıs’ta 2024’te Ankara’ya geldik. 

Program çerçevesinde iki ülke heyeti ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Ziyarette Sayın Genel Müdür Ersin Dilber ve Genel Müdür Yardımcısı meslektaşlarımız ile iş birliği hakkında değerlendirmeler yapıldı. Ardından Arnavutluk ve Makedonya’dan gelen heyet ile Ata’mızın huzuruna çıkarak Anıtkabir ziyareti de gerçekleştirdik.”

“Bizler somut adımlar atmak üzere çalışacağız” diyen Başkan Arslan, “İmzalanan bu iş birliği protokolünün iki ülkeye de hayırlı olacağını düşünüyorum. Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak uluslararası platformda da böylece yer alıyoruz” diye konuştu.

Arnavutluk Veteriner Hekimler Oda Başkanı Ervin Resuli, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile imzaladıkları iş birliği protokolü dolayısıyla kendini çok ayrıcalıklı hissettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bir gerçeği değiştiremeyiz. Arnavutluk’un veteriner hekimliği geçmişi aslında İstanbul merkezli olarak Türkiye’den başladı. Biz de sizler gibi veteriner hekimliği alanına Arnavut asıllı Mehmet Akif Ersoy ile başladık. Bizim veteriner hekimlik tarihimiz sizinki ile kesişiyor. Bugün imzaladığımız bu protokol yapabileceğimiz iş birlikleri açısından oldukça heyecan verici. Burada övgüye layık birçok çalışma gördük. Bence bazı Avrupa ülkelerinden bile ileri seviyedesiniz. Tecrübelerimizi paylaşmak, veteriner hekimliği mesleğinde yaşadığımız problemleri beraber çözmek adına imzaladığımız bu protokol çok önemli. Bizi birçok noktada birleştirecek bu iş birliği hayırlı bir başlangıç oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin yıllar içerisindeki inanılmaz değişimleri!
Ünlü isimlerin yıllar içerisindeki inanılmaz değişimleri!