A24.com.tr » sağlık » Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası arasında iş

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası arasında iş

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası arasında iş

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası’nın daveti üzerine Kuzey Makedonya'ya bir ziyaret gerçekleştirilerek, 12 Nisan 2024 tarihinde Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası  ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında üyelerin karşılıklı teknik ziyaret programlarını ve eğitimlerini içeren bir işbirliği protokolü imzalandı. 

Kuzey Makedonya Veteriner Hekimleri Odası  ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan bu protokol ile iki ülke ve halkları arasındaki tarihten gelen bağlarının güçlendirilmesine katkı sağlanacağı, yapılacak eğitim ve ziyaretlerle daha derin bir dostluğun başlangıcının sembolik bir adımı atılmış oldu. 

MANASTIR ASKERİ İDADİSİ’NDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Protokol, Manastır (Bitola) şehrinde bulunan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri eğitimini alarak birincilikle mezun olduğu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından müzeye dönüştürülen Manastır Askerî İdadisi'nde imzalandı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği adına başkan Prof. Dr. Murat Arslan, İkinci Başkan Taner Canbulut ve Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Fındık'ın katıldığı protokol töreninde; Kuzey Makedonya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Zarko Mihajloski, Başkan Yardımcısı Dr. Rami Selmani, İcra Müdürü Dr. Tomislav Nikolovski ve Meslek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Romel Velev ile birlikte Manastır Belediye Başkanı Dr. Tony Konjanovski, Kuzey Makedonya Gıda ve Veterinerlik Dairesi Başkan Yardımcısı Denis Aliti, Arnavutluk Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Ervin Resuli, Manastır Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nikola Karabolovski, Stara Zagora Veteriner Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Lazarin Lazarov, Tiran Veteriner Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Rezart Postoli ve birçok veteriner hekim katıldı.

Törende konuşan Kuzey Makedonya Veteriner Hekimler Odası İcra Müdürü Dr. Tomislav Nikolovski; Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanına bugüne kadar kurulan işbirliğinden dolayı teşekkür ederek, protokolün resmi olarak imzalanmasıyla birlikte iki kuruluşun her alanda işbirliği için önemli fırsatlar yakalayacağına inandığını ifade etti. Manastır Belediye Başkanı Dr. Tony Konjanovski ise Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti selamlayarak kendilerini Manastır’da ağırlamaktan mutlu olduğunu ve iki kuruluş arasındaki uluslararası işbirliğini teşvik edecek son derece önemli bir etkinliğe katılmaktan özel bir onur duyduğunu söyledi.

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Kuzey Makedonya Veteriner Hekimler Odası adına Başkan Dr. Zarko Mihajloski ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği adına Başkan Prof. Dr. Murat Arslan tarafından imzalandı. Prof. Dr. Murat Arslan anlaşmanın imzalanmasının ardından, her iki ülkeden veteriner hekimlerinin bilgi ve uzmanlık alanlarının geliştirilmesi, karşılıklı ziyaretlerin yapılması, akademik anlamda değişime katkı sağlamak amacıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını, protokolün gereklerinin yerine getirmek için iki tarafın yoğun katkı sağlayacağına emin olduğunu bildirdi. Arslan konuşmasında törenin modern Türkiye’nin kurucusu Ulu önder Atatürk’ün oturduğu sıralarda yapılmasının kendileri için ayrı bir onur olduğunu ifade etti. 

Heyet ardından Mustafa Kemal Atatürk anısına oluşturulan müzeye de ziyarette bulunarak, Anı Defterini imzaladılar.

Etkinliğe katılan Arnavutluk Veteriner Hekimler Odası yetkilileri ile yapılan görüşmelerde kendileri ile de bir işbirliği protokolünün hazırlanması için gerekli çalışmalara da karar verildi.

 

YORUMLAR
  Araçlara göre MTV ödemeleri ne kadar olacak?
Araçlara göre MTV ödemeleri ne kadar olacak?