A24.com.tr » yaşam » TÜRK EXİMBANK'TAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM

TÜRK EXİMBANK'TAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM

TÜRK EXİMBANK'TAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM

Türk Eximbank Gn.Md. Ali GÜNEY: "Türk Eximbank iklim değişikliği ile mücadele konusunda önemli bir adım atarak Türk bankacılık sektöründe ISO 14064:2018 belgesi almaya hak kazanan ilk banka olmuştur."

Türkiye’nin tek resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank iklim değişikliği ile mücadele konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. 2020 yılında hesaplamasını gerçekleştirdiği karbon ve sera gazı emisyonlarını doğrulatarak “ISO 14064: 2006 Sera Gazı Doğrulama Belgesi” alan Türk Eximbank, 2021 yılına ait emisyon takibi ve raporlama sürecini “ISO 14064: 2018” versiyonuna uyumlu hale getirerek iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarını bir adım öteye taşıdı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali GÜNEY konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Türk Eximbank’ın sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında iklim değişikliği ile mücadele konusunda önemli bir çalışmaya imza attığını belirterek, “Geliştirdiğimiz metodoloji ile Bankamız faaliyetleri yanı sıra kullandırılan işletme ve yatırım kredileri kaynaklı karbon ve sera gazı emisyonlarını hesaplayan ilk banka olarak ISO 14064:2018 belgesini almaya hak kazandık” ifadesini kullandı.

Genel Müdür GÜNEY, “Tüm hizmetlerimizi sunarken gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu sertifika yeşil finansmana erişimde Bankamızı güçlendirerek ihracatçılarımızın yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik temelli  yatırımlarına daha fazla kaynak aktarmamızı sağlayacaktır. Ayrıca söz konusu sertifika kapsamında geliştirdiğimiz model ihracatçı firmalarımızın  karbon ve sera gazı emisyonu hesaplama süreçlerinde firmalarımızı yönlendirici ve destekleyici nitelikte olmuştur. Ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir ekonomiye geçişinin desteklenmesi amacıyla ihracatçılarımızın Yeşil Mutabakat Eylem Planı’na hazırlık sürecinde misyon bankası olarak desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
  Londra saldırı anı görüntüleri
Londra saldırı anı görüntüleri