A24.com.tr » yaşam » Turan Hançerli'den takipsizlik kararına itiraz

Turan Hançerli'den takipsizlik kararına itiraz

Turan Hançerli'den takipsizlik kararına itiraz

Çorlu'daki tren faciası davasında mağdur ailelerin gönüllü avukatlığını yapan Turan Hançerli, TCDD yöneticileri ve makinistler hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararına itiraz etti.

CHP'nin Avcılar Belediye Başkanı Adayı Avukat Turan Hançerli, Çorlu tren faciası davası hakkında verilen takipsizlik kararına resmi itirazını gerçekleştirdi. Davayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda; ‘kazanın nedenleri madde madde belirlenirken’, TCDD yöneticileri ve makinistlerin kusurlarının olmadığı ifade edilerek dava hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Tartışma yaratan karara itiraz edeceklerini daha önce belirten Avukat Turan Hançerli, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz dilekçesini sundu.

Dilekçede, faciaya ilişkin hazırlanan bilirkişi ve müfettiş raporlarının ‘bir dizi ihmali‘ ortaya koyduğunu ve bu ihmallerin yöneticilerin sorumluluğunda olduğuna işaret edildi.

FACİA ÖNLENEBİLİRDİ

İtiraz dilekçesiyle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Avukat Turan Hançerli, “Savcılık tarafından alınan bilirkişi raporu ile TCDD müfettişleri tarafından hazırlanan raporda yapılan tespitler, kazanın bir dizi ihmal sonucu ortaya çıktığını ortaya koymaktadır. Yine tespitlerden TCDD yönetimi tarafından alınabilecek önlemlerle kazanın meydana gelmesinin önlenebileceği açıkça anlaşılmaktadır. Yani TCDD yöneticilerini ve bakanlık bürokratları görevlerini tam yapmış olsalar kaza meydana gelmeyecekti" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Tabloidgazete.com)

YORUMLAR
  Okul yolunda kirpik donduran soğuklar
Okul yolunda kirpik donduran soğuklar