A24.com.tr » eğitim » TÜHİD'den MEB'e çağrı: Medya Okuryazarlığı dersi zorunlu olsun

TÜHİD'den MEB'e çağrı: Medya Okuryazarlığı dersi zorunlu olsun

TÜHİD'den MEB'e çağrı: Medya Okuryazarlığı dersi zorunlu olsun

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü’den Medya Okuryazarlığı dersi çağrısı: Bu ders zorunlu olsun formasyonlu iletişimciler öğretmen olarak atansın.

A24 - ÖZEL

Günümüz iletişim çağında medya okuryazarlığının önemine değinen Fügen Toksü, Milli Eğitim Bakanlığına yönelik yaptığı çağrıda liselerde medya okuryazarlığı dersinin zorunlu olması gerektiğini kaydetti.

Fügen Toksü, bugünün gençleri ve geleceğin yöneticilerinin iş hayatına atılmadan önce medyayı okuyabilecek ve analiz edebilecek yetkinliklerle donatılması gerektiğini vurguladı. Bunun da ancak ilgili dersin ilköğretimden itibaren liseye kadar zorunlu yapılması ve dersin uzmanı formasyonlu iletişimcilerin öğretmen olarak atanmasıyla mümkün olabileceğini dile getiren Toksü, “iş hayatından ve hatta üniversiteden önce gençlerin medya okuryazarlığı etiğimin almasını çok önemsiyoruz” dedi.

TÜHİD olarak bu konuda büyük çaba sarf ettiklerini ve mücadele etmeye de davam edeceklerini vurgulayan Fügen Toksü, MEB’in; akademi camiasından, sivil toplum örgütlerinden ve iletişim mezunlarından gelen ve toplumda da ciddi bir karşılığı olan Medya Okuryazarlığı Dersinin zorunlu olası talebini dikkate alması gerektiğini dile getirdi.

İşte TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü’nün konuyla ilgili o açıklamaları:

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler’e tepki geldi! “Koskoca bölümü bir yangın olayıyla harcadınız!”
Ufak Tefek Cinayetler’e tepki geldi! “Koskoca bölümü bir yangın olayıyla harcadınız!”