A24.com.tr » dünya » Trump ve Kim arasındaki zirvende anlaşma sağlanamadı

Trump ve Kim arasındaki zirvende anlaşma sağlanamadı

Trump ve Kim arasındaki zirvende anlaşma sağlanamadı

Dünyanın gözü ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong arasındaki zirvedeydi ancak görüşmeden olumlu bir sonuç alınamadı.

 ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında Vietnam'daki zirve güzel başlayıp neticesiz sona erdi. Zirvenin bu ikinci gününde önce yine kameralar karşısına geçen, daha sonra heyetlerle birlikte görüşmelere devam eden Trump ve Kim otelden planlanandan erken ayrıldı. Ardından anlaşma imzalanmayacağına dair Beyaz Saray açıklaması geldi.

ABD yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Vietnam'da yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını açıkladı. Trump ve Kim'in, görüşmelerin yapıldığı otelden planlanandan önce ayrıldığı ve iki lider arasında düşünülen ortak imza töreninin rafa kaldırıldığı kaydedildi.


Trump daha sonra kameraların karşısına geçerek kısa bir basın toplantısı düzenledi.

Trump "İmzalamamanın daha iyi olduğunu düşündük. Kim Jong Un enteresan bir karakter. İlginç bir iki gün geçirdik. Bazen masadan uzaklaşmanız gerekir. Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi ancak bizim istediğimiz her şeyi yapmaya yanaşmadıkları için anlaşma çıkmadı. " ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trump, Kuzey Kore liderinin nükleer ve roket testleri yapmamaya söz verdiğini duyurdu.

Görüşmelerin dostane bir havada geçtiğini söyleyen Trump, Kuzey Kore tarafının zaman içinde istenilen noktaya geleceğini açıkladı.

Daha sonra söz alan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, anlaşma sağlanamasa da bundan üç ay öncesine göre gerçek bir ilerleme sağlandığını söyledi.

YORUMLAR
  Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)
Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)