A24.com.tr » medya » TRT sunucusu Pelin Çift yeni yıla Kabe'de girdi (Pelin Çift kimdir nereli kaç yaşında)

TRT sunucusu Pelin Çift yeni yıla Kabe'de girdi (Pelin Çift kimdir nereli kaç yaşında)

TRT sunucusu Pelin Çift yeni yıla Kabe'de girdi (Pelin Çift kimdir nereli kaç yaşında)

TRT1'de ekrana gelen Gündem ötesi programını sunan Pelin Çift, yılbaşını Kabe'de geçirdi. Kutsal toprakları ziyaret eden Çift'in tesettürlü fotoğrafları sosyal medyada ilgi gördü.

TRT'deki Gündem Ötesi programını hazırlayıp sunan ve sık sık İslam tarihi hakkında konularla ekrana gelen Pelin Çift yeni yıla Mekke'de girdi.

'GERÇEĞİNİ GÖRMEK BAMBAŞKAYMIŞ'

Instagram hesabından Mekke'de Mescid-i Haram da çekilen fotoğraflarını paylaşan Pelin Çift, şu ifadelere yer verdi:

"Haklarında çok konuştuk. Yüzlerce fotoğraf gördüm, video izledim ama gerçeğini görmek bambaşkaymış. Kabe ve Mescid-i Nebevi...

Programda hepsini anlatacağız. Sözümüzü tuttuk... O videoyu da paylaşacağım. Ve harika insanlarla tanıştım. 2019’a güzel bir başlangıç yaptım"

PELİN ÇİFT KİMDİR?

1978 İzmir doğumlu olan Pelin Çift, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Pelin Çift, Galatasaray Üniversitesi, Radyo-Televizyon Gazeteciliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

İlk işi, ekranda ilk canlı yayın deneyimi 1997'de NTV'de başladığı hava durumu sunuculuğu olan Pelin Çift bir süre sonra kanalın haber sunuculuğu görevine getirilmiştir. 2001 yılında bu kanaldan ayrıldıktan sonra yüksek lisansını tamamlamış ve bir dönem Skytürk'te çalışmıştır. 2004-2009 yılları arasında CNN Türk kanalında devam eden 5 yıllık kariyerinin ardından 2009 yılında Habertürk TV'ye geçmiştir.

Pelin Çift günümüzde Habertürk TV'nin altın saatler saatlerinde yayınlanan Gündem ve Öteki Gündem isimli programları sunmuştur.

2013'te Show Tv'de Bir Milyon Kimin? adlı programın sunuculuğunu yapmıştır.

2015 itibarıyla TRT 1'de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır.

2016 Yılında "Ayasofya'nın Gizli Tarihi"adlı kitabı Erhan Altunay ile birlikte çıkarmıştır.

YORUMLAR
  Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)
Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)