A24.com.tr » dünya » Tillerson: Sınır gücü kurma niyetinde değiliz

Tillerson: Sınır gücü kurma niyetinde değiliz

 Tillerson: Sınır gücü kurma niyetinde değiliz

Ülkesinin Suriye'de 'Sınır Güvenlik Gücü' kurma çabalarıyla ilgili yeni açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Türkiye'ye bir açıklama borcumuz var. Sınır gücü kurma niyetimiz yok." dedi.

 ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Türkiye sınırında 30.000 kişilik ordu kurma açıklamasıyla ilgili olarak konuştu. Tillerson, "Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok. ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama yapma borcu var." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'YE BİR AÇIKLAMA BORCUMUZ VAR"

Türkiye'ye bir açıklama borçlu olduklarını söyleyen Tillerson, "Neden bu şekilde tepki verdiklerini anlayabiliyoruz" dedi.

"SINIR GÜCÜ KURMA NİYETİMİZ YOK"

Tillerson, Türkiye'nin sert tepki gösterdiği plan için şunları söyledi:

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde sınır gücü kurmak gibi bir niyeti yok. Türkiye'nin neden bu şekilde tepki gösterdiğini anlayabiliyorum.

Yerel güçleri eğitiyor olmamızın sadece sebebi orada DEAŞ'tan arındırılan bölgelerdeki güvenliği sağlamak."

PENTAGON DA "SINIR GÜVENLİK GÜVÜ KURMA NİYETİMİZ YOK" DEMİŞTİ

Pentagon'dan gelen 'sınır güvenlik gücü' kurma niyetimiz yok açıklamasının ardından bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson geldi. Vancouver'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile konuyu netleştirmek için bir görüşme yaptığını belirten Tillerson, konunun yanlış resmedildiğini savundu.

Kanada'dan Washington'a dönüş yolculuğunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tillerson, "Konu tamamen yanlış resmedildi, yanlış tanımlandı. Bazı insanlar yanlış konuştu. Hiçbir şekilde sınır güvenlik gücü kurmuyoruz." ifadelerini kullandı.

30 BİN KİŞİLİK SINIR GÜVENLİK GÜCÜ KURLACAĞI İDDASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü tarafından yapılan Suriye'nin Türkiye ve Irak'la sınırına yarısı terör örgütü YPG'nin üyelerinden oluşan 30 bin kişilik bir 'sınır güvenlik gücü' kurulacağı yönündeki açıklama Türkiye'nin tepkisini çekmiş, terör örgütünün kontrolündeki Afrin'e yönelik bir operasyon için hazırlıklara başlanmıştı.

YORUMLAR
  Kış Hastalıklarına hangi içecekler iyi gelir?
Kış Hastalıklarına hangi içecekler iyi gelir?