A24.com.tr » politika » "THK'nın sertifikalarına güvenmiyorum"

"THK'nın sertifikalarına güvenmiyorum"

"THK'nın sertifikalarına güvenmiyorum"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile THK arasında tartışma büyüyor. Pakdemirli, THK cevap olarak "THK'nın sertifikalarına güvenmiyorum. Benim teşkilatım bunlarla uçamak istemiyor" dedi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes'e sıçrayan orman yangınında gündeme gelen THK uçaklarına dair tartışma sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuya ilişkin yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"THK'YA 1 LİRA BORCUM YOK"

"Arkadaşlarımız hayatlarını riske ederek bu işleri yayıyorlar. Yangın pilotları levyeyi tutmaktan elleri su topluyor. Hayatını yangınlarda kaybedenler var. Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla, benim THK'ya bir lira borcum yok. Biz ihaleyle bu tarz servisleri veren bir kurumuz, biz devletiz. Benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor. 'Ben bu uçağa binmem' diyorlar, 'Beni memuriyetten atın ama ben bu uçağa inmem' diyor. Konu bitmiştir."

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

"EN BÜYÜK FİLO NEYMİŞ AÇIKLASINLAR"

"Çok yakın zamanda çekilmiş fotoğrafını koydum. En büyük filo neymiş? Hani neredeymiş o uçak? El atından 20 uçakları olduğunu söylüyorlar hani nerede? Apronda 6 uçak gözüküyor. 3'ünün motoru yok. Vizontele'de bir sahne var ya 'Baba motor yok' diyor. Aynen öyle… Bu uçaklar artık emniyetli değil... En büyük filo neymiş bir açıklasınlar bakalım."

"THK SİYASETİN OYUNCAĞI OLMUŞ"

"Hükümete siyasi bir saldırı var. Türk Hava Kurumu'unun uçuşa elverişlilik sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. En büyük filo meselesine gelince iki tane uçabilen uçak var. 24 helikopter sayımızı 30'a çıkardık. Uçak 3,5 misli daha pahalı... Yani iş tabii ki ne gerekiyorsa yapılır. Bugünkü şartlarda işimize yaramayan bir filo var. Israr etmek anlamsız. Bu finansal koşullardan hükümetimiz sorumlu değil. Almaz zorunda mıyız? Almak zorunda değiliz. Ne yazık ki THK siyasetin oyuncağı olmuştur. Ana muhalefet partisiyle birlikte hareket ediyor. Bırakın işimizi yapalım. Bu teknik bir konu. Yangınla mücadele tamamen teknik bir iştir. İzmir'deki yangının piknikçi yangını olduğunu düşünüyorum." 

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 2 yorum yapıldı.
  • Hasan Demirbağ 2019-08-22 17:22:55

    Yunanistan ve İsrail yangınlarına müdahale eden yangın söndürme uçaklarımız ülkemizdeki yangınlara sıra gelince: "işe yaramaz" oluyor. Akp hükumetinin iyi niyetli olduğuna inancım yok.

  • Hasan Demirbağ 2019-08-22 17:18:34

    Cumhurbaşkanı uçak filosundan 2 tane uçak satsa 42 tane yangın uçağı alınabiliyor. Kurumlarla kavgalı bir hükumetin bakanı milletin aklı ile ya alay ediyor ya da liyakat sahibi olabilecek kapasiteden mahrum.. Yunanistan'

  Gizliliği ihlal eden WhatsApp mahkemelik oldu
Gizliliği ihlal eden WhatsApp mahkemelik oldu