A24.com.tr » yaşam » Telifmetre nedir? - Telifmetre 2017 listesi

Telifmetre nedir? - Telifmetre 2017 listesi

Telifmetre nedir? - Telifmetre 2017 listesi

Telif işlerinin giderek daha karışık hale geldiği günümüzde kamuya açık alanda paylaşılan müzik eserleri, eser sahiplerini zor durumda bırakıyor. Peki telifmetre nedir, 2017 telifmetre listesi.

Kamuya açık alanda serbestçe paylaşılan müzik eserleri, eser sahiplerinin kazanç kaybına neden olurken meslek odaları telif haklarının daha belirgin kanunlarla düzenlenmesini talep ediyor. Peki telifmetre nedir, 2017 teligmetre listesinde kimler var?

Telif Takip ve Yönetim Sistemi Radyo ve TV sayısı artıkça, kamuya açık alanlarda izinsiz müzik izlenimi yaygınlaştıkça telif haklarının takibi daha karmaşık ve güç hale gelmeye baslamıştır. Bu durum meslek birliklerinin telif hakları takibini güçleştirirken eser sahibinin de kazanç kaybına neden olmaktadır. Kayıp kazançlar, telif haklarının takip şeklini yeniden değerlendirme zorunluluğunu beraberinde getirmiştir.

Formülsoft, Dünya’da ilk defa telif takip ve yönetimini gerçek zamanlı olarak çıkartan yüksek performanslı ses tanıma teknolojisi geliştirmiştir. Böylece ses tanıma üzerine çekirdek teknolojiler, telif izleme ve yönetimi konusundaki ihtiyaçlara çözüm sunmaktadır. Telif Takipte Ses Tanıma Teknolojisi Müzik eserlerinin tanımlı olduğu veritabanındaki ses imzaları ile TV ve radyo (ulusal ve bölgesel) yayınlarından elde edilen ses imzalarının eşleştirilmeyle hangi eserin hangi kanalda ne kadar sürede yayınlandığı raporlanmaktadır. İnsan müdahalesini ortadan kaldıran sistem telif hak tahsilati ve dağıtımında yeni bir dönem başlatmıştır.

Kamuya Açık Alanlarda Telif Takip Sistemi İlk defa kamuya açık mahallerde sayısallaştırma tekniğiyle telif takibi yapılmaktadır. Lisansli kamuya açık mahallere (otel, cafe, alışveriş merkezleri) konulan müzik eseri dinleme ölçüm cihazıyla ses imzaları(özütleri) çıkarılmaktadır. Elde edilen ses imzalarıyla merkez veritabanına kayıtlı ses imzalarının esleştirilmesiyle hangi eserin, nerede, ne kadar süre ve ne sıklıkta yayınlandığı raporlanmaktadır. 

YORUMLAR
  Nazım Hikmet 116 yaşında
Nazım Hikmet 116 yaşında