A24.com.tr » teknoloji » Teknofest nedir nasıl gidilir nerede yapılıyor kaç gün sürecek?

Teknofest nedir nasıl gidilir nerede yapılıyor kaç gün sürecek?

Teknofest nedir nasıl gidilir nerede yapılıyor kaç gün sürecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Teknofest, teknoloji meraklıları için kapılarını açıyor. Peki Teknofest nedir nerede yapılıyor nasıl gidilir kaç gün sürecek?

Teknofest kapılarını açtı. Bugün İstabullularla buluşan Teknofest, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize ediliyor. Peki Teknofest nedir, nasıl gidilir ulaşım yolları neler? 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda bugün başlayacak festival için hazırlıklar tamamlandı.

Hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında da bilgilendirme ve birçok deneyim fırsatı sunulacak.

Alana girişler için kontrol noktaları oluşturulurken, misafirlerin ihtiyaçları için çok sayıda sosyal donatı alanı inşa edildi.

12 KATEGORİDE TEKNOLOJİ YARIŞLARI

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, TÜBİTAK ve Türksat'ın paydaşlığında gerçekleştirilecek.

Aselsan, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsansız Sualtı Sistemleri ve Robotik Fetih 1453 Yarışmaları'nın, Baykar Savaşan İHA, Sürü İHA, Baykar ve TAİ Yapay Zeka yarışmalarının, İGA Model Uçak, İSBAK Robotaksi ve İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın, Roketsan Roket, TÜBİTAK İHA ve Türksat Model Uydu yarışmasının paydaşlığını üstleniyor.

750 TAKIM 2 BİNİN ÜZERİNDE YARIŞMACI

12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızları'yla Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacak. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilenecek. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgar tüneli ve planetaryum yer alacak.

Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festivalde ziyaretçiler için her akşam farklı bir konser verilecek.

 

YORUMLAR
  Victoria's Secret meleklerinin makyajsız halleri
Victoria's Secret meleklerinin makyajsız halleri