A24.com.tr » teknoloji » TEDx “Aklında Tut” Bilim ve Teknoloji Yolunda Mutlu Yarınlara

TEDx “Aklında Tut” Bilim ve Teknoloji Yolunda Mutlu Yarınlara

TEDx “Aklında Tut” Bilim ve Teknoloji Yolunda Mutlu Yarınlara

Ülkemizin geleceğine ufuk çizmek, bilim ve teknolojinin, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin daha da yoğun ve koordineli biçimde yürütülmesini sağlamak ve çağı yakından takip ederek bünyesinde teknolojiyi barındıran bir kamu kurumu olmakta kararlı olan Mamak Füzyon, üniversitelere, teknolojide dünya markası olan şirketlere ve birçok kuruluşa ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Mamak Füzyon olarak ana sponsoru olduğu TEDxAnkaraUniversity “Aklında Tut” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde ev sahipliği yaptı.

Günümüzde artan internet kullanımı ile kişiler, gün boyunca yüzlerce bilgi öğreniyor olsa da bu bilgilerin ne kadarının akılda kaldığını ve kaçının bizim için aklımızda tutmaya değer konular olduğunun ele alındığı etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Ülkemizin ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme hedeflerini gerçekleştirebilmek için bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemimizi güçlendirmek, en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bizler, bilim, teknoloji, sanat gibi farklı alanlarda nitelikli elemanların yetişmesi, Türkiye’nin sağlam bir altyapıya, sağlam, sağlıklı, ufku olan, vizyonu olan zihinlere kavuşması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık ve kaçınmıyoruz. Nice Harezmi, Cezeri, Ali Kuşçu, Piri Reis, El Kındi, Gazali, Farabi, Akşemseddinler yetiştirebilmek adına, İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü’müzü kurduk.” dedi.

Alanında uzman birçok ismin farklı konularda yaptığı sunumları katılımcılar ilgiyle takip etti. Ayrıca, etkinlik boyunca fuaye alanında katılımcılar mega jenga vb. birçok keyifli aktivitede bulundular.

YORUMLAR
  Ülkeler savaşçı birer insan olsaydı nasıl görünürdü?
Ülkeler savaşçı birer insan olsaydı nasıl görünürdü?