A24.com.tr » ekonomi » TD SYNNEX'ten hissedarlarına 235 milyon dolar!

TD SYNNEX'ten hissedarlarına 235 milyon dolar!

TD SYNNEX'ten hissedarlarına 235 milyon dolar!

TD SYNNEX, hissedarlarına önceki mali yılın ilk çeyreğine göre % 59 artışla 235 milyon dolar ödeme yaptı.

2024 yılının ilk çeyreğinde 14 milyar dolar gelir ve 172 milyon dolar net kâr açıklayan TD SYNNEX, hissedarlarına bir önceki mali yılın ilk çeyreğine göre %59 artışla 235 milyon dolar geri ödeme yaptı. Şirket 2 milyar dolar değerinde yeni bir hisse geri alımı daha yapacağını da duyurdu.
 
BT ekosistemi için lider bir küresel distribütör ve 80 ülkede 4 bini aşkın müşterisi için çözüm toplayıcısı olan TD SYNNEX 29 Şubat 2024 tarihinde sona eren mali yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçları açıkladı. Şirketin finansal sonuç raporunda öne çıkan rakamlar şu şekilde:

- 14 milyar dolar gelir elde edildi. Beklentiler de gelirin 14-14,7 milyar dolar arasında olacağı yönündeydi.

- GAAP (genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri) dışı brüt satışlar, 19-20 milyar dolarlık beklentilere paralel 19,3 milyar dolar oldu.

- Brüt kâr marjı ve GKGMİ dışı brüt kâr marjı önceki mali yılın ilk çeyreğine göre sırasıyla 57 baz puan ve 52 baz puan artışla %7,20 olarak gerçekleşti.

- Net kâr 172 milyon dolar ve GAAP dışı net kâr 266 milyon dolar oldu.

- Seyreltilmiş hisse başına kazanç (EPS) 1,93 dolar ve GAAP dışı seyreltilmiş EPS 2,99 dolar gelerek beklentilerin üst sınırında gerçekleşti.

- Faaliyetlerden elde edilen nakit 385 milyon dolar ve serbest nakit akışı 344 milyon dolar olurken önceki mali yılın ilk çeyreğinde faaliyetlerde harcanan nakit 103 milyon dolar ve serbest nakit akışı eksi 140 milyon dolardı.

- Bu mali yılın ilk çeyreğinde hissedarlara yapılan geri ödeme bir önceki mali yılın ilk çeyreğine göre %59 artışla 235 milyon dolara yükseldi. Bu ödemelerin 199 milyon doları hisse geri alımı, 36 milyon doları ise temettü şeklinde yapıldı.

- Ayrıca yönetim kurulu, yaklaşık 197 milyon doları kalan mevcut programı tamamlayan 2 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım yetkisini de onayladı. Önceki mali yıla göre %14 artışla adi hisse başına 0,40 dolar tutarında üç aylık nakit temettü dağıtılacak.

Finansal sonuçları değerlendiren TD SYNNEX CEO'su Rich Hume, “Mali yılımızın ilk çeyreğinde, geniş portföyümüz ve BT dünyasında iyileşen talepler sayesinde güçlü sonuçlar elde ettik. Bunun sonucunda rekor marjlar, beklentilerimizin üst sınırında EPS, sağlıklı serbest nakit akışı elde ederken hissedarlara güçlü sermaye geri dönüşü yaptık. Hissedarlarımız için güçlü getiriler üretmeye devam ederken, iş ortaklarımız için büyümeyi hızlandırmak üzere çekirdek ve stratejik teknoloji portföylerimizin yanı sıra iş ortağı ekosistemindeki güçlü ilişkilerimizden yararlanıyoruz.” dedi.

YORUMLAR
  Eva Longoria 42 yaşında ilk bebeğine hamile (40'ından sonra anne olan ünlüler
Eva Longoria 42 yaşında ilk bebeğine hamile (40'ından sonra anne olan ünlüler