A24.com.tr » magazin » Tarkan'ın "Beni Çok Sev" şarkısı Cem Özkan'ın "Olmayacak Bir Hayal" şarkısından çalıntı mı

Tarkan'ın "Beni Çok Sev" şarkısı Cem Özkan'ın "Olmayacak Bir Hayal" şarkısından çalıntı mı

Tarkan'ın "Beni Çok Sev" şarkısı Cem Özkan'ın "Olmayacak Bir Hayal" şarkısından çalıntı mı

Yakın zamanda çıkardığı "10" adlı albümle müzik listelerini kasıp kavuran Tarkan'ın yeni albümündeki "Beni Çok Sev" adlı şarkısının çalıntı olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı.

Megastar Tarkan'ın '10' isimli yeni albümünün başarısı konuşulmaya devam ederken, ünlü şarkıcının albümündeki "Beni Çok Sev" şarkısıyla Cem Özkan'ın "Olmayacak Bir Hayal" adlı şarkısı arasındaki benzerlik dikkat çekti. Hatta bazılarına göre durum benzerlikten de öte. Sosyal medyada pek çok kullanıcı Tarkan'ın yeni şarkısının çalıntı olduğu görüşünü savunuyor.

SOSYAL MEDYAYA KONU OLDU

İki şarkı arasındaki benzerlik sosyal medyanın da dikkatini çekti. Sevenleri "Tarkan'a yakışmadı" yorumunda bulundu.

Konu hakkında açıklama ise gecikmedi! İşte o açıklama:

TMC'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Açıklamamız öncesi, Tarkan’ın 15.06.2017 tarihinde piyasaya çıkan “10” adlı yeni albümüne başarılar dileriz. “10” albümü sonrası, sosyal medyada ve TMC Müzik Youtube kanalına yapılan yorumlarda, Cem Özkan’ın “Olmayacak Bir Hayal” ve Tarkan’ın “Beni Çok Sev” adlı şarkıları arasında benzerlik olduğu hakkında iletiler görmekteyiz. Yorumlara şimdiye dek müdahil olmadık ve cevap vermedik. Ancak Twitter’da, @hedonisttr kullanıcısının 01.07.2017 tarihinde gönderdiği bir tweet’e, “Beni Çok Sev” adlı şarkının söz yazarı Günay Çoban dahil olarak, şarkının çıkış tarihiyle ilgili bilgi vermiş ve sadece iki notada benzerlik olduğunu cevabında ifade etmiştir. Günay Çoban şarkının söz yazarı olduğu için konunun birinci dereceden muhatabı değildir. Muhatabı olmamasına rağmen, şarkının 2013 yılında yapıldığını, noter ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) kayıtlarında belgeli olduğunu yazmıştır. Söz konusu, “Olmayacak Bir Hayal” şarkısı 2012 yılında, yapımcılığını TMC Film Yapım’ın üstlendiği “Koyu Kırmızı” dizisinin 7. bölümünde yayınlanmış ve 29.02.2012 tarihinde MSG’ye bildirilmiştir. Sosyal medyadaki yazışmaların muhatapları, sanatçımız Cem Özkan’ı mention’layarak, belki istemeyerek de olsa bizleri bu tartışmanın içine çekmiştir.

Bizler, gerçeğin ne olduğunun netleşmediği bu tartışmanın Tarkan’a da zarar vereceğini düşünmekte, aynı zamanda gerek sanatçımız Cem Özkan’ın gerekse firmamızın doğru olup olmadığı netleşmeyen bu tartışmada yer almasını arzu etmemekteyiz. Cem Özkan’ın hem edisyonumuzda yer alması, hem de yorumcu sanatçımız olması nedeniyle, üyesi olduğumuz Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Teknik Bilim Kurulu’na, iki şarkının besteleri arasında benzerlik olup olmadığı; varsa benzerliğin boyutuyla ilgili inceleme yapılması üzere başvuruda bulunduk.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TMC Film Müzik Üretim ve Pazarlama A.Ş.

İşte o 2 şarkı...

YORUMLAR
  İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri
İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri