Tam Finans, 8 Mart'ta 8 KOBİ'nin hayaline ortak oldu!
Saat: 11:49

Tam Finans, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel anlamlı bir projeye imza attı.
Türkiye’nin banka dışı finans sektörü alanındaki lider kuruluşu Tam Finans, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, 8 KOBİ’den aldığı dikiş makinelerini Hayata Destek Derneği’ne bağışladı. Tam Finans bu projeyle hem kadınların iş gücüne katılımına katkı sağlıyor hem de KOBİ’ler arasında dayanışma kültürünü teşvik ediyor. Bu projenin kadınların iş hayatına kazandırılmasını desteklediğini ifade eden Tam Finans İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gülçe Okan, “Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek, sadece toplumsal bir sorumluluk değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmanın temel taşlarından birini oluşturuyor” dedi.
Tam Finans, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel anlamlı bir projeye imza attı. Hayata Destek Derneği ile iş birliği yaparak, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki afetten etkilenen kadınların yeniden üretime başlamalarını desteklemek amacıyla, 8 KOBİ'den satın aldığı dikiş makinelerini bölgedeki kadınlara bağışladı. Böylece, kadınların iş gücüne katılımını teşvik ederken KOBİ’lerin ekonomilerine katkı sağlanmış oldu.
Hayata Destek Derneği; Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş gibi afet bölgelerinde, depremden etkilenen kişilerin temel hak ve hizmetlere erişmesi için çalışıyor; kadınların geçim kaynaklarını desteklemeyi ve çocuk işçiliği riskini azaltmayı amaçlıyor. Bu kapsamda kadınların ihtiyaç duyduğu dikiş makinelerini karşılamak adına adım atan Tam Finans, 8 Mart’ta 8 Kadın KOBİ'sinin hayalini gerçeğe dönüştürdü. Proje, yalnızca kadınların iş gücüne katılımını desteklemekle kalmıyor; aynı zamanda, KOBİ’lerin ekonomik hayallerine de katkı sağlıyor. Tam Finans, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği bu projeyle KOBİ’lerinden satın aldığı dikiş makinelerini Hayata Destek Derneği’ne bağışlıyor. Bu sayede bir KOBİ’nin hayali, başka bir KOBİ’nin hayaliyle birleşiyor.
“KOBİ'ler arasında dayanışmayı güçlendiriyoruz”
Kadınların iş gücüne katılımını desteklemenin, sadece toplumsal bir sorumluluk değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunun altını çizen Tam Finans İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gülçe Okan, “Tam Finans olarak, bu projeyle kadınların gücüne inandığımızı bir kez daha gösteriyor ve onların iş hayatına kazandırılmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca, KOBİ'lerimiz arasında dayanışmayı güçlendirerek, birlikte büyüme ve gelişme ilkesine olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. Bugün, bu anlamlı iş birliğiyle sadece kadınların değil, tüm toplumun daha güçlü yarınlara adım atmasına yardımcı olmanın gururunu yaşıyoruz. Finansal kapsayıcılık ilkesini hayata geçirdiğimiz bu projeyle aynı zamanda kadınların iş hayatına kazandırılması için de önemli bir adım atıyoruz. Çünkü kadınların ekonomik açıdan güçlenmesinin, toplumsal gelişim açısından kritik öneme sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.
Tam Finans Hakkında:
Türkiye faktoring sektöründe banka dışı finans kuruluşları arasında ilk ve tek Ar-Ge merkezine sahip olan Tam Finans, sadece teknolojiyi kullanan değil teknoloji üreten bir şirket olarak 2012 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Esnaftan, KOBİ’ye büyük ölçekli şirketlere kadar tüm işletmeleri faktoring’in avantajlarıyla tanıştıran şirket, 800’ü aşkın çalışanı ve 42 şubesiyle Türkiye’nin 28 farklı ilinde yaygın bir hizmet ağına sahiptir. 1 milyar TL’yi aşan öz kaynakları, güçlü mali yapısı ve dijital altyapısı, teknolojiyi takip eden yenilikçi yaklaşımı ile işletmelerin risk yönetimini üstlenen şirket, finansal kaynaklara ulaşmakta zorluk çeken, yeni kurulmuş veya nakit akışını yönetmede fonlamaya ihtiyaç duyan işletmelere ticari yol haritası sunmaktadır. ISO 9001, ISO 10002 ve ISO 27001 belgelerinin üçüne birden sahip olan tek faktoring şirketi unvanı ile de faktöring sektörünün hizmet kalitesini artırmaktadır. 2024’te Mısır'ın en büyük ve en hızlı büyüyen bankasız kredi veren kuruluşu MNT-Halan tarafından satın alınan şirket, her büyüklükteki işletmenin başarı yolculuğuna yatırım desteği sunmayı sürdürmektedir.
Hayata Destek Derneği Hakkında:
Hayata Destek Derneği, afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamak amacı ile kurulmuş, Türkiye sınırları içinde faaliyet gösteren ulusal bir insani yardım kuruluşudur. Temelleri 2005 yılında atılan Hayata Destek, çalışmalarını Acil Yardım, Mülteci Destek, Çocuk Koruma ve Kapasite Geliştirme ve Yerelleşme alanlarında yürütmektedir. 6 Şubat Depremlerinin etkilediği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş da dâhil beş ilde çalışmalarına devam eden Hayata Destek, çalışmalarını insanlık, ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde şekillendirmektedir.