A24.com.tr » yaşam » Ankara'da koronavürüs alarmı! Acil iniş yaptı

Ankara'da koronavürüs alarmı! Acil iniş yaptı

Ankara'da koronavürüs alarmı! Acil iniş yaptı

THY'nin Tahran-İstanbul seferini yapan uçak, koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı. Uçaktaki 132 kişi karantinaya alındı.

Türk Hava Yolları'nın Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağının Koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı. Esenboğa Havalimanı'nda olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi. 132 yolcunun bulunduğu uçakta yapılan taramada 12 yolcunun vücut ısısının kritik seviyenin üzerinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Uçaktaki 17 yolcu şüpheli olarak değerlendiriliyor. 

AirportHaber'in aktardığına göre; uçaktaki bir yolcuda Koronavirüs (Kovid-19) belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu. İran'ın Kum bölgesinden gelen 12 yolcuda yüksek ateş görüldüğü bu nedenle sağlık ekiplerinin kontrol için uçağa geldiği belirtildi. 

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı'na indiği ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

Yapılan tüm işlemlerin Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütüldüğü, 12 yolcunun ateşinin sınırın üzerinde olduğu ve 17 yolcunun şüpheli olarak değerlendirildiği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti. Bu talimat doğrultusunda Koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz" açıklamasını yaptı. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

YORUMLAR
  Acun Ilıcalı sayesinde ünlü olan isimler...
Acun Ilıcalı sayesinde ünlü olan isimler...