A24.com.tr » dünya » Suudi Arabistan'da tahtın adayı değişti

Suudi Arabistan'da tahtın adayı değişti

Suudi Arabistan'da tahtın adayı değişti

Suudi Arabistan Kralı Selman, radikal bir kararla Başbakan yardımcılığı görevine oğlu Muhammed bin Selman'ı getirdi. Suudi tahtının yeni adayı Selman Yemen'deki askeri operasyonların başındaki isimdi.

Katar'la yaşadığı krizle bir süredir dünya gündemini meşgul eden Suudi Arabistan'da tahtın varisi değişti. Daha önce Başbakanlık ve İçiçleri Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunan Kral Selman'ın yeğeni Naif, görevlerinden uzaklaştırılırken, Naif'in koltuğuna Kral Selman2ın oğlu Muhammed bin Selman getirildi. Aynı zamanda tahtın yeni adayı da olan 'oğul Selman' Yemen'de devam eden askeri operasyonların başındaki isim.

Tahta giden yoldaki değişiklik, Kraliyet Divanı kararnamesiyle duyuruldu. Kararnameyle ayrıca, kralın nasıl seçileceğini belirleyen Anayasanın 50'nci maddesinde değişiklik yapıldı. "Kral, kurucu lider Abdulaziz bin Abdurrahman bin Suud'un oğulları arasından seçilir'' hükmü, "Ülkeyi yönetecek olan kişi, kurucu lider Abdulaziz bin Abdurrahman bin Suud'un oğulları ve torunları arasından seçilir" diye değiştirildi.

Ortadoğu'da en büyük rakibi İran'la kıyasıya mücadele eden Suudi Arabistan, hem Yemen'de hem de Katar'da Tahran yönetimiyle karşı karşıya geldi. Suudiler ve İran'ın desteklediği Husiler, birkaç yıldır Yemen'de savaşıyor. 

YORUMLAR
  Rolleri uğruna değişen oyuncular
Rolleri uğruna değişen oyuncular