A24.com.tr » yaşam » Suruç'ta seçim çalışması yapan AK Partililere silahlı saldırı... Ölü ve Yaralılar var!

Suruç'ta seçim çalışması yapan AK Partililere silahlı saldırı... Ölü ve Yaralılar var!

Suruç'ta seçim çalışması yapan AK Partililere silahlı saldırı... Ölü ve Yaralılar var!

Seçim çalışması için Suruç'ta bulunan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilere silahlı saldırı gerçekleştirildi! Saldırıda can kaybı yaşandı...

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda 3 kişi ölürken, 8 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, saldırı bilgisinin kendisine ulaştığını belirterek, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik." dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, AA muhabirine, aldıkları ilk bilgiye göre, milletvekili Yıldız'ın beraberindeki partililerle gün içerisinde Suruç ilçesinde esnaf ziyareti yaptığını söyledi.

Bu sırada AK Partililerin kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun saldırısına uğradığını ifade eden Bahattin Yıldız, "Partimizden yaralılar var ancak milletvekilimizde herhangi bir şey yok." dedi.

Öte yandan İHA ise geçtiği haberde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında silahlı kavga yaşandığını duyurdu.

Yaralılar arasında milletvekilinin kardeşinin de olduğu öğrenildi.

Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.

Fakıbaba, Suruç'a gitti

Öte yandan, bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanı: Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Demircan, Samsun'da seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR
  20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!
20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!