A24.com.tr » dünya » Suriye sınırında Batı'yı kızdıran harita

Suriye sınırında Batı'yı kızdıran harita

Suriye sınırında Batı'yı kızdıran harita

Türkiye'nin Suriye'deki Cerablus kentine yaptığı operasyon sonucunda yaklaşık 400 km'lik alanı ele geçirmesi Batı'yı kızdırdı.

 Fırat Kalkanı operasyonunun ardından 400 km karelik alan ele geçirildi. ÖSO verilerine göre bu alanın çoğu YPG'den alınan köyler.

Türk ve ÖSO kuvvetlerinin kuzey’den Cerablus’a girmesinden sonra daha güneyde olan Membüç’teki YPG'liler kuzeye doğru ilerlemeye başlamış ve IŞİD'in denetimindeki 7 köyü ele geçirmişti. Yani, YPG de Cerablus'a doğru ilerlemeye başlamıştı.

YPG UYARININ ARDINDAN VURULDU
Her fırsatta ABD’ye 'YPG Fırat nehrinin doğusuna çekilecek' taahhütlerini hatırlatan Türkiye bu sefer YPG’ye ait mevzileri vurmaya başladı. Ankara destekli ÖSO birlikleri YPG ile sıcak çatışmalara girdi, bazı YPG'liler öldürüldü veya yakalandı.

47 KÖYÜN 27'Sİ YPG'DEN ALINDI
Cerablus operasyonuna katılan ÖSO gruplarından Faylak-uş Şam’ın twitter hesabından gün gün alınan köylerin isimleri ve kimden alındığına ilişkin bilgiler paylaşılıyor. Bu paylaşımlarına göre, şimdiye kadar 47 köy ele geçirilmiş durumda.

Bunlardan 20'si IŞİD'den alındı. Geri kalan 27 köy ise, Mumbuc operasyonu sırasında Fırat'ın doğusundan batısına geçen YPG'nin ele geçirdiği Arap ve Türkmen köylerinden oluşuyor.

YORUMLAR
  Telefonların şarj süresi tarihe karışıyor! Akıllı telefonlar 12 dakikada şarj olacak....
Telefonların şarj süresi tarihe karışıyor! Akıllı telefonlar 12 dakikada şarj olacak....