A24.com.tr » yaşam » Suriye sınırına tank sevkiyatı

Suriye sınırına tank sevkiyatı

Suriye sınırına tank sevkiyatı

İdlib üzerinden yaşanan gerginlik nedeniyle TSK, Hatay'ın Suriye sınırındaki birliklerine takvilerini sürdürüyor. Çok sayıda M60T tankı Suriye sınırındaki birliklere doğru yola çıktı.

Esad rejimine karşı güçlerin İdlib'e yönelik olası operasyonu Suriye'de suların yeniden ısınmasına neden olurken TSK, ülke sınırlarındaki güvenlik önlemlerini arttırıyor.

Hatay’ın Suriye sınırına yakın bölgelerine takviye amacı ile gönderilen askeri personel ve zırhlı araçların sevkiyatı devam ediyor. ASELSAN tarafından modernize edilen M60T tanklarının yüklü olduğu çok sayıda tır Hatay'a ulaştı. Tanklar, sınırdaki karakollarda konuşlandırılmak üzere hudut hattına sevk edilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), Hatay’da sınır noktalarında görevli birliklere takviye tank ve askeri araç sevkiyatını sürüyor. ASELSAN tarafından modernize edilen M60T tanklarının yüklü olduğu çok sayıda tır Hatay'a ulaştı. Güvenlik önlemleri altında ilerleyen tank yüklü çok sayıda tır, merkez Antakya ilçesine ulaştıktan sonra sınır hattındaki Yayladağı'na hareket etti.

Tanklar Yayladağı’na ulaştıktan sonra Suriye sınırındaki karakollarda konuşlandırılmak üzere hudut hattına sevk edilecek. Tırlarda yüklü tankların, ASELSAN tarafından modernize edilen M60T tankları olduğu öğrenildi.

Askeri araçların geçişi sırasında çevredeki vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

 

YORUMLAR
  Dünyanın en güvenli şehirlerinin listesi belli oldu
Dünyanın en güvenli şehirlerinin listesi belli oldu