A24.com.tr » gündem » Sürdürülebilir Tarımsal Üretim İçin Teknoloji Kullanımı Şart!

Sürdürülebilir Tarımsal Üretim İçin Teknoloji Kullanımı Şart!

Sürdürülebilir Tarımsal Üretim İçin Teknoloji Kullanımı Şart!

Çiftçiye çalışan teknolojiler geliştiren İmeceMobil üreticilerin hizmetine Sulama ve Gübreleme üzerine iki özel servisi kullanıcılarına sundu. Özel servisler ile birlikte kaynakların doğru kullanılmasının verimliliğe etkilerini de göstermek için Kibele Projekt ile birlikte iki rapor yayınladılar.

Kaynakları Doğru Kullanarak Verimli Üretim Yapılabilir

Softtech Ventures kurum içi girişimi olan İmeceMobil Kurucu Ortağı Göker Kuzucu çıkardıkları özel servisler ile alakalı olarak şunları söyledi; Tarım sektörüne dair devamlı sorunları konuşuyoruz fakat kimse çözümü üretmeye yanaşmıyor biz ise çözümü üreten taraf olmak istedik.

Kuzucu, tarımsal üretimde sürdürülebilir üretime giden yolun anahtarının doğru kaynak kullanımından geçtiğini vurguladı. Kaynaklarımızı israf etmeden doğru kullanabilmemiz için de teknolojinin önemli bir araç olduğunu belirten Kuzucu, özel servislerimiz ile veriye dayalı doğru teknolojiyi üreticilere sunduklarını belirtti.

İmeceMobil Kurucu Ortağı Murat Civelek ise, çiftçimiz sulama veya gübreleme servisimizi kullanmak istediğinde uygulamamız üzerinden sembolik bir satın alma ücretiyle çok hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabileceklerini belirtti.

Civelek, özel servilerin satın alınması sonrasında üreticinin uygulama içerisinden üretimine dair cevaplayacağı sorular ve sonrasında uzmanlarımızla gerçekleştirilecek olan görüşme sonrasında sulama ve gübrelemeye dair tavsiyelerini alabileceklerini vurguladı.

Geliştirdikleri servislerin bilimsel veriler ve teknolojinin bir araya gelmesi sonucunda fayda sağladığını vurgulayan Civelek, bu değer zincirine yaratılabilecek etkiyi daha net görebilmek ve göstermek için Kibele Projekt ile birlikte iki değerli kaynağı hazırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Doğru Bilgi Teknolojiyle Bir Araya Gelince Fayda Sağlıyor

Raporlar hakkında konuşan Kibele Projekt Kurucu Ortağı ve Raportör Hasan Turunçkapı, İmeceMobil tarafından gelen bu değerli teklif bizi çok heyecanlandırdı.

Turunçkapı, tarım sektörünün en önemli iki kaynağı olan su ve gübre ile alakalı hazırladıkları raporların okuyacaklar için zihin açıcı çalışmalar olduğunu belirtti.

Raporların, sektörün su ve gübre kullanımıyla ilgili sorunlarına odaklanırken üretici görüşleri ile bunu doğruladıklarını vurgulayan Turunçkapı, bu metod sorunu bütün çıplaklığıyla görmelerini sağladığını belirtti. Turunçkapı sözlerine şu şekilde devam etti; üretici görüşleriyle teyit ettiğimiz sorunları, uzman görüşlerini de ekleyerek sorunların kökenine indik.

Çıkardıkları çözüm cetveli ile de kaynak verimliliği noktasındaki sorunlara nihai çözüme dair ulaştıkları sonucu Turunçkapı şu şekilde özetledi; “Tarım sektöründe sorunlara çözüm üretme noktasında maalesef insan faktörü göz ardı ediliyor. Üreticilerimiz dinlenmeden çıkarılan bir yasa, kanun veya çözüm önerisinin başarılı olma şansı yok” dedi.

Turunçkapı, araştırma sürecinde gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve verileri incelediğimiz zaman İmeceMobil’in geliştirdiği; “Gübreleme Servisi” ve “Uydu Destekli Sulama Servisleri”nin bilimsel veriler sonucunda elde edilen algoritmanın içine insan faktörünün de dahil edilerek kaynak verimliliği sorunlarına üretilen en nitelikli teknolojik çözüm olduğunu vurguladı.

 

 

YORUMLAR
  İşte dünyanın en zengün sosyal medya fenomeni Xenia Deli,
İşte dünyanın en zengün sosyal medya fenomeni Xenia Deli,