A24.com.tr » kadın » Strobing nedir, strobing makyajı nasıl yapılır?

Strobing nedir, strobing makyajı nasıl yapılır?

Strobing nedir, strobing makyajı nasıl yapılır?

Özellikle sosyal medyada oldukça revaçta olan strobing makyajı nasıl yapılır, strobing makyajı hakkındaki detaylar haberimizde...

 Strobing nedir, strobing makyajı nasıl yapılır sorusunun cevabı haberin devamında...

Bu makyajda krem ve likit aydınlatıcıları kullanmak çok daha yoğun ve kalıcı bir etki sağlayacaktır. Makyaja başlarken ışıltılı bir baz kullanmak daha da canlı bir görüntü verecektir. Ten makyajında mat bitişli olmayan bir fondöten kullanmaya dikkat edin. Bunun için M.A.C ’in akıma adını veren ‘Strobe Cream’ini kullanmak ideal bir seçim olacaktır.

Strobing akımına uygun teni yaratırken, allık olarak krem allık kullanmak ekstra doğallık ve canlılık katacaktır. Elmacık kemiği, kaş kemiği, göz pınarları gibi aydınlatıcı uyguladığımız bölgelere ise önce likit aydınlatıcılarıyla bir baz oluşturup ardından toz aydınlatıcılarla bu etki daha da yoğunlaştırılabilir.

Gözlere ise ışıltılı krem farlar kullanılmalı. Bu parlak ve ıslak etkiyi kuvvetlendirecektir. Maybelline’in Color Tattoo’larından Pink Gold yada Eternal Gold çok uygun. Ayrıca gözlerde lip gloss kullanmak da iyi ve akımı destekleyen bir fikir.

Kendi deneyimime gelecek olursam, yapması son derece kolay ve eğlenceli olan bu makyajı ben çok sevdim. Sonuçta ışıl ışıl olmayı kim sevmez. Fakat karma bi cildim olduğu için aydınlatıcıyı abartmayı çok tercih etmiyorum çünkü aşırıya kaçılmış aydınlatıcı cildimi normalde olduğundan daha yağlı gösterebiliyor.

Eğer sizin de karma veya yağlı cildiniz varsa alnınızın ortasına burnunuzun üstüne ve çenenize aydınlatıcı sürmekten kaçının, elmacık kemilerine ve göz pınarlarına yoğunlaşın.

Oldukça parlak olan bu akıma bence bir şans vermelisiniz.

YORUMLAR
  Film ve dizilerden ilham alabileceğiniz gelinlikler
Film ve dizilerden ilham alabileceğiniz gelinlikler