A24.com.tr » medya » Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay kimdir, neden gözaltına alındı?

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay kimdir, neden gözaltına alındı?

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay kimdir, neden gözaltına alındı?

19 mayıs günü itibariyle Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu düzenlendi. Gazete sahini Burak Akbay da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. Burak Akbay kimdir, neden gözaltına alındı?

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak' suçları kapsamında verdiği talimat üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar gereği şüphelilerin adreslerinde arama işlemi de yapıldı. Şüphelilerden Burak Akbay'ın yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesinin de bulunduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Erdoğan'ın adresinin deşifre edilmesinden birkaç saat sonra 15 Temmuz kanlı kalkışması başlatılmış ve darbeci askerler Marmaris'teki Grand Yazıcı isimli oteli basmıştı. Baskından 15 dakika önce Erdoğan ailesi ile oteli terk etmiş fakat iki koruması darbecilerce katledilmişti.

(ortadaki)

Burak Akbay kimdir,?

Burak Akbay, 1976 yılında İstanbul‘da doğmuştur. Annesi Mine Hanım, babası gazetecilikte gölge adam olarak ünlenen Ertuğrul Akbay‘dır. Türkiye’deki eğitimine Maçka Ilkokulu’nda başlayıp, ardından Özel Dost Lisesi’nde okuyup mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra üniversite eğitimini, İngilizce ve Fransızca olarak, Pazarlama ve İdari işletme üzerine İsviçre‘de, American College of Switzerland’da tamamladı.

Üniversite eğitiminin ardından İstanbul‘a döndü. İş hayatına İstanbul’da kurduğu ilk matbaa ile Türk ve yabancı uyruklu farklı gazetelerin baskıları ile başladı. Daha sonraki yıllarda “Fotogol” adlı bir spor gazetesi ile yayıncılık hayatına girdi. 27 Haziran 2007 tarihinde de Sözcü gazetesini kurmuştur.

Burak Akbay, 2013 yılında Almanya’nın önemli gazetelerinden Frankfurter Rundschau‘ya talip olmuştur. Talip olduğu gazetenin önemi İkinci Dünya Savaşı‘nın ardından Almanya’da yayımlanmaya başlayan ikinci gazete olmasından kaynaklanmaktadır.

Burak Akbay, ilk sayısını 27 Haziran 2007 tarihinde çıkardığı sahibi olduğu Sözcü Gazetesinde; Metin Yılmaz genel yayın yönetmenliği görevinde bulunurken, yazar kadrosunda Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Rahmi Turan, Yılmaz Özdil, Necati Doğru, Soner Yalçın, Oray Eğin, gibi deneyimli isimler vardır.

Sahibi olduğu medya kuruluşları arasında “Sözcü” Gazetesi, 5 Şubat 2007 tarihinde yayın hayatına başlayan spor gazetesi “Fotogol”, 9 Haziran 2012 tarihinde yayımlanmaya başlayan bir spor gazetesi olan “AMK”, ve 29 Kasım 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan “Korkusuz” adlı gazete, mizah dergisi olarak 1989 yılında satın alınan “Gırgır” dergisi vardır.

2015 yılından itibaren Sözcü Gazetesi ile birlikte cumartesi günleri ücretsiz olarak yanında “Gırgır” dergisi vermektedir.

Burak Akbay, Zeynep Akbay ile evlidir.

Bünyesindeki Medya Kuruluşları :

“Sözcü” Gazetesi
“Fotogol” spor gazetesi
“AMK” spor gazetesi
“Korkusuz” Gazetesi
“Gırgır” mizah dergisi

YORUMLAR
  Zika virüsü Türkiye'de (Zika virüsü nedir?)
Zika virüsü Türkiye'de (Zika virüsü nedir?)