A24.com.tr » medya » Sosyal medyada spor ekonomisi konuşuldu

Sosyal medyada spor ekonomisi konuşuldu

Sosyal medyada spor ekonomisi konuşuldu

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya ölçümleme uygulaması DigiLUP, 9-15 Eylül arasında Süper Lig kulüplerinin sosyal medyadaki hashtag ile konuşulmalarını araştırdı.

MTM Medya Takip Merkezi’nin Dijital Medya Listening Servisi DigiLUP, sosyal medyada en çok konuşulan Süper Lig kulüplerini araştırdı.

Kulüplerle ilgili lig maçlarından, Avrupa arenasında çıkacakları maçlara kadar birçok konu konuşuldu. Dikkat çeken konuların başında ise bu hafta ekonomi geliyor.

Türk futbolu bir çok yıldıza tanıklık etti. Nicolas Anelka’lardan, Didier Drogba’lara, Guti’lerden, Alex’lere, Hagi’lere kadar… Peki bunun kulüplere getirisi ve götürüsü neler oldu. Getirileri tartışılsa da bir gerçek var ve bu da üç büyük kulüplerin ekonomilerinin eskisi gibi güçlü olmadığı.

Haftanın en çok konuşulan takımı olan Galatasaray 659 Bin 381 paylaşımda konuşulurken öne çıkan konu ise ekonomi oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın içinde bulunduğu borç durumu ve borcun devlet eliyle kapatılacak olmasıyla ilgili finans uzmanı Özgür Demirtaş’ın attığı tweet üç büyüklerle ilgili en çok etkileşim alan paylaşım oldu.

Haftayı Alanyaspor yenilgisiyle kapatan Fenerbahçe ise 493 Bin 425 paylaşıma yansıyarak haftanın en çok konuşulan ikinci takımı oldu. Fenerbahçe SK resmi twitter hesabından yapılan “8 dakikada, 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarımız” içerikli video, kulüple ilgili en çok etkileşim alan paylaşımlardan oldu.

Bu video kullanıcılar tarafından yaklaşık 1 Milyon görüntülenme aldı.

Beşiktaş bu hafta sosyal medyada konuşulmasını arttırarak bir basamak yükseldi ve en çok konuşulan üçüncü takım oldu. Kara kartallar, 125 Bin 580 paylaşıma konu oldu ve Trabzonspor’u haftalar sonra geride bıraktı.

 

UEFA resmi twitter hesabından paylaşılan Cenk Tosun’un gol videosu Beşiktaş’la ilgili en çok etkileşim alan paylaşımlardan oldu.

Bu paylaşım kullanıcılar tarafından yaklaşık 90 bin kez görüntülendi.

Geçen hafta listemizde yer almayan Gazişehir ve Alanyaspor, bu hafta evlerinde üç büyüklerden Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yenereke konuşulma trendlerini arttıran kulüplerden oldular.

Alanyaspor 79 Bin 968 paylaşımla beşinci, Gazişehir ise konu olduğu 46 Bin 380 paylaşımla ligde en çok konuşulan altıncı Süper Lig ekibi oldu.

İlk 10 dışında yer alan diğer takımların ise yansıma adetleri şöyle;

YORUMLAR
  Doğu Ekspresi ile 24 saat süren unutulmaz yolculuk
Doğu Ekspresi ile 24 saat süren unutulmaz yolculuk