A24.com.tr » yaşam » Şortlu kadına saldıran zanlı: "Tahrik oldum"

Şortlu kadına saldıran zanlı: "Tahrik oldum"

Şortlu kadına saldıran zanlı: "Tahrik oldum"

Pendik'te üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a şort giydiği için saldıran zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken ifadesinde, "Şort giydiği için tahrik oldum." dediği öğrenildi.

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a şort giydiği için İstanbul'un göbeğinde güpegündüz saldıran zanlı Ercan Kızılateş tutuklanarak cezaevine gönderilirken, zanlının emiyetteki ifadesinde "Şort giydiği için tahrik oldum." dediği öğrenildi. Sosyal medyada büyük tepki çeken ve 'hayat tarzına müdahale' olarak yorumlanan saldırıya ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tepki çığ gibi büyürken, Ercan Kızılateş'in hakkındaki işlemler sürerken bir de  'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı anlaşıldı. Zanlı, bu suçun infazı için cezaevine teslim edilmiş. Bugün ise başsavcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'kasten yaralama', 'hakaret' suçlarından gözaltı kararı çıkarttı.

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a Pendik'te bir minibüste şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'in başka suçtan hakkında verilen mahkumiyet kararı nedeniyle cezaevine konulduğu ortaya çıktı. 14 Haziran’daki darp olayının ardından 17 Haziran’da yakalanan Ercan Kızılateş’in Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Vergi kanuna muhalefet’ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı, cezasının kesinleştiği belirlendi. Bakırköy Adliyesi Asliye Ceza İlamat Masası tarafından da 6 Mart 2017 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılan Ercan Kızılateş, 20 Haziran’da tutuklanarak Silivri Açık Cezaevi’ne gönderildi. Ercan Kızılkateş hakkında uyuşturucu madde kullanmak, basit yaralama, elektrik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarından başka davalar da bulunduğu bildirildi.

Bu arada minibüsteki saldırı soruşturmasında da bir gelişme yaşandı. Başsavcılık serbest bırakılan şüphelininin yakalanması için talimat verdi, Ercan Kızılateş, hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararında saldırganın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddia ediliyor.

KENDİNİ "TAHRİK OLDUM" DİYEREK SAVUNDU

Minibüste yaşanan saldırı sonrası gözaltına alınan Ercan Kızılateş serbest bırakılmıştı. Birgün'ün haberine göre Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'Tahrik oldum' diye savundu, 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' dedi.

"Bayanı sporcu zannetim çünkü büyük bir cesaret ve hakaret ile üzerime saldırdı" diyen saldırgan bir de Sağlam'dan şikayetçi olduğunu söyledi.  

YORUMLAR
  Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)
Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)