A24.com.tr » eğitim » Sınıf tekrarı gelecek mi? Bakan Selçuk açıkladı

Sınıf tekrarı gelecek mi? Bakan Selçuk açıkladı

Sınıf tekrarı gelecek mi? Bakan Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda sınıf tekrarının geri gelip gelmeyeceğiyle ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Deniz Bayramoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Gündem Özel programında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayramoğlu’nun “Sınıfta kalma geri gelecek mi?” sorusunu  karşı Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

Şöyle bir şey var,  1999’dan beri Türkiye’de sınıfta kalma bir şekilde kaldırıldı. Bu yeni bir şey değil… Diyelim ki bir çocuğun 10 zayıfı var yine de geçebilir.  Benim şöyle bir bakış açım olmuştur: ‘Aynı şey için bütün çocukları zorlama.’  Herkesin ilgisi yeteneği doğrultusunda farklı alanlara yönelmesi lazım.  Ders çeşidini azaltıyoruz.  

Sınıfta kalma meselesine gelirsek, biz çocukları ‘sınıfta bırakalım’ derdinde elbette değiliz.  Asıl olan çocukların daha başarılı olmasını sağlamak.  Ama öğrenci ‘Nasıl olsa geçeceğim zaten kalmak yok’ derse dört işlem bilmeden lise bitirir ve bizim üniversite sınavında sonuçlar çıkar.  

Önümüzdeki yıl sınıfta kalma konusuyla ilgili biz 120 öğretmenimiz, okul müdürümüz, ilçe müdürümüz  ve il müdürümüzle 3 ay boyunca çalıştık. Dedik ki siz sahadasınız her gün yaşayan sizsiniz. Biz bürokrat olarak bunu bilemeyiz. Ne yapalım, ne yaşıyorsunuz? Literatüre ve makalelere baktık bir orta yol çıktı.

Bununla ilgili yönetim taslağımız ve bütün süreçler hazır.  Peki bu sene neden başlamadık, bu sene bizim 500 bin civarında çağ nüfusunun dışında  9. Sınıfa öğrencimiz başlayacak. Tam da böyle bir dönemde bunu yapmak istemedik.  Bunların da tedbirini aldık ve böyle bir yoğun senede sınıf geçmek kargaşası olsun istemedik.

YORUMLAR
  Yıllardır temizlediği evden bıktı, kendi kendini temizleyen ev yaptı
Yıllardır temizlediği evden bıktı, kendi kendini temizleyen ev yaptı