A24.com.tr » yaşam » Siirt Valisi açıkladı, Şirvan maden kazası | son dakika

Siirt Valisi açıkladı, Şirvan maden kazası | son dakika

Siirt Valisi açıkladı, Şirvan maden kazası | son dakika

Dün gece Siirt'in Şirvan ilçesinde meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan 12 işçinin biriyle iletişim kurulduğu söyleniyor.

 Siirt'in Şirvan ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili  Siirt Valisi Tutulmaz; 4 işçinin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin enkaz altında olduğunu açıkladı.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 4 işçi öldü. Mahsur kalan işçiler için çalışmalar sürerken yaklaşık bir saat önce (13:00) göçük altında olan işçilerden birinin kardeşini görüntülü aradığı bilgisi geldi. GSM operastörleri bölgede destek için hazır bulunuyor.

FİRMA YETKİLİLERİ: İHMAL YOK

Maden ocağını işleten firma yetkilileri açıklama yaptı. O açıklama şöyle; Kurtarma çalışmaları birinci önceliğimizdir. Herhang bir ihmal yok. Toprak anlık aşırı yağıştan kaynaklanan ve yamaç molozlarının bir anda boşalmasından oluşmuştur.

VALİ: 12 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA


Siirt Valisi Tutulmaz'ın açıklaması şöyle; Siirt Başsavcılığı maden ocağı ile ilgili soruşturm abaşlattı. 4 işçinin cenazesine ulaşıldı, 12 işçi enkaz altında. İşletmenin ya da işçilerden kaynaklı bir hata olup olmadığı araştırılacaktır. Tüm ülkemizin ve ailelerin beklentilerini hızlıca karşılamaya çalışmaktayız. Heyelan riski devam ediyor.

AFAD BAŞKAN VEKİLİ: CANLI ULAŞABİLECEĞİMİZİ SANMIYORUM

AFAD Başkan Vekili Halis Bilden; Mümkün olduğu kadarıyla nezaret etmeye çalışıyoruz, çünkü zorlu bir bölge. İşçinin kardeşi ile irtibata geçtiği bilgisi bana da geldi. Ben de hemen o bölgeye intikal ettim. Canlı ulaşabileceğimizi sanmıyorum. Biz hepimiz buradayız, bitene kadar... Amacımız en kısa sürede ailelerin merakını gidermek

YORUMLAR
  Nazım Hikmet 116 yaşında
Nazım Hikmet 116 yaşında