A24.com.tr » dünya » Sevindiren haber geldi koronavirüs aşısı bulundu mu? 

Sevindiren haber geldi koronavirüs aşısı bulundu mu? 

Sevindiren haber geldi koronavirüs aşısı bulundu mu? 

Coronavirüs aşısı ve virüsün ne zaman biteceği konusunda bir açıklama geldi. ABD Başkanı Trump flaş bir açıklamada bulundu ve Kovid-19'a karşı aşı denemesinin ilkinin bugün yapıldığını söyledi.

Coronavirüs aşısı için sevindiren gelişme.

Vuhan 'dan dünyaya yayılan ve şimdiye kadar 7 bindne fazla insanın ölümüne neden olan coronavirüs salgının aşısı henüz bulunmadı. Konu ile ilgili alınan son dakika bilgilerine göre , ABD'nin Washington eyaletinde bugün klinik ortamda coronavirüs için ilk aşı denemeleri başladı.

4 KİŞİ ÜZERİNDE TEST EDİLDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC 'nin AP 'ye dayandırdığı ve son dakika olarak geçtiği  haberine göre, deney kapsamında coronavirüse karşı aşı 4 kişi üzerinde test edilmeye başlandı.

Aşının üzerinde denendiği ilk kişinin adı açıklanmadı. 43 yaşında ve iki çocuk annesi olduğu öğrenilen bir kişi olduğu ve testlerde yer alan kişilerin herhangi bir risk ile karşı karşıya olmadığı bildirilirken çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

GENETİK KODLARI DEĞİŞTİ

Bilim insanları virüsün genetik kodlarının değiştirildiğini ve bu yüzden deneyde yer alan kişilerin corona virüse bağlı bir sağlık sorunu yaşamayacağı bilgisinin altını çiziyor.

Önümüzdeki günlerde sağlıklı 45 gönüllü denek ile devam edecek olan aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

TRUMP AÇIKLADI

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son dakika açıklamasında  corona virüsün Temmuz ya da ağustos ayında sona ereceğini söyledi. Kovid-19'a karşı aşı denemesinin ilkinin bugün yapıldığını bildiren Trump, "Bu tarihte en hızlı geliştirilen aşılardan biri." dedi.

Trump, salgının daha ne kadar süreceğine dair soruya, "İyi bir iş çıkarırsak uzmanlar, virüsü yenmemizin temmuz ya da ağustosu bulabileceğini kaydediyor. Ne olacağını göreceğiz belki de daha uzun sürer." yanıtını verdi.

YORUMLAR
  Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları
Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları