Şelengo nedir, nasıl tüketilir, faydaları nelerdir, nerede yetişir?
Saat: 13:12

Bugün insanların Google'da en çok aratılan kelimelerden biri Şelengo oldu. Peki Şelengo nedir, nasıl tüketilir, faydaları nelerdir, nerede yetişir?
Görüntüsü karpuza benzeyen Şelengo, hasat vaktinin geldiği haberleri vatandaşların aklında sorular oluştu. Bu sorulardan bazıları Şelengo nedir, nasıl tüketilir, faydaları nelerdir, nerede yetişir? oldu. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını derledik...
Şelengo nedir?
Kabakgillerden bir bitki olan şelengonun dış görünüşü karpuza, içi kavuna, tadı ise salatalığa benzer. Sezonu açılan şelengo 5 TL'den satılıyor ve tüketicilerden yoğun ilgi görüyor.
Şelengo nasıl tüketilir?
Türkiye'de sadece Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yetişen şelengonun tarladan toplandıktan sonra 2-3 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Salatası, turşusu, dolması ve cacığı yapılabilen şelengo, kabuğu ile birlikte tüketilebiliyor.
Şelengonun faydaları nelerdir?
Şelengo kan şekerini düşürmesi ve kandaki toksinleri temizlemesiyle biliniyor. Aynı zamanda acı olanları da isilik tedavisinde kullanılıyor.