A24.com.tr » eğitim » Selçuk Şirin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Selçuk Şirin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Selçuk Şirin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Habertürk ekranlarında konuk olarak yer alan Selçuk Şirin'i izleyenler merak etti. Peki Selçuk Şirin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Habertürk ekranlarında yer alan Ebru Baki'nin sunduğu "Para Gündem" programına konuk olarak katılan Selçuk Şirin'in kim olduğu merak konusu oldu. Eğitim alanında yapmış olduğu yorumlar dikkat çeken Şirin, seyircilerin fazlasıyla ilgisini çekti. Yaz tatillerinde çocukların faydalı bir biçimde geçirmeleri için anlattılarıyla ise beğeni topladı. Peki dikkatleri bu kadar çeken Selçuk Şirin kimdir, kaç yaşında, nereli?

SELÇUK ŞİRİN KİMDİR?

Doç. Dr. Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) öğretim üyesi olarak görev yapıyor. İstatistik ve davranış bilim alanında uzman olan Şirin, ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi aldı ve NYU-Şirin Araştırma Laboratuvar’ında 100’e yakın bilimsel yayına imza attı. Boston College ve NYU’dan Öğretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Genç Araştırmacı Ödülü ve dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği olan AERA’dan da Araştırma Büyük Ödülü aldı. Selçuk Şirin, 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonu’na seçildi. Akademisyen, 2014 yılından itibaren Hürriyet gazetesinde veriye dayalı köşe yazıları yazıyor. Selçuk Şirin’in son kitabı “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet” Ekim 2015’te piyasaya çıktı.

YORUMLAR
  Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!
Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!