A24.com.tr » yaşam » Sela okuyan müezzine saldıran 1 kişi tutuklandı

Sela okuyan müezzine saldıran 1 kişi tutuklandı

Sela okuyan müezzine saldıran 1 kişi tutuklandı

FETÖ tarafından 15 temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde gece Narlıdere Kutlu YalvaçCamisi'nde sela okuyan müezzinin darbedilmesiyle ilgili davada 1 kişi mahkeme tarafından tutuklandı.

FETÖ tarafından 15 temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde gece  Narlıdere Kutlu YalvaçCamisi'nde sela okuyan müezzinin darbedilmesiyle ilgili davada 1 kişi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen bazı kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması anları, güvenlik kamerasına yansımıştı. Kutlu'nun şikayeti sonrası başlatılan incelemede olayın A.C, P.D ve İ.C tarafından gerçekleştiği belirlenmiş, A.C ve P.D gözaltına alınmış, İ.C'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirlenmişti. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan raporda şüphelilerden birinin "Şehitlerimiz için sela verilmiyor, siz nasıl sela verirsiniz?" şeklinde müezzine çıkıştığı, hakaret ettiği, iki şüphelinin de cami görevlisine yaralama kastıyla vurduğu, caminin kapı camlarına ve pencerelere zarar verdiği bilgileri yer almıştı.

Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yeni deliller doğrultusunda şüpheliler A.C, P.D. ve İ.C. için yeniden yakalama kararı çıkarılmış, polis A.C'yi yakalarken P.D ise teslim olmuştu.

 

YORUMLAR
   23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi
 23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi