A24.com.tr » yaşam » Şehit babasının cenazesinde kardeşini ilk kez gördü (Melis Usta kimdir?)

Şehit babasının cenazesinde kardeşini ilk kez gördü (Melis Usta kimdir?)

Şehit babasının cenazesinde kardeşini ilk kez gördü (Melis Usta kimdir?)

Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olan Haşim Usta'nın kızı, katıldığı babasının cenazesinde kardeşini ilk kez gördü. Şehit kızının sosyal medyadaki paylaşımı herkesi gözyaşlarına boğdu.

 Terör saldırısında şehit olan Haşim Usta'nın 8 yıldır sadece 5 kez görebildiği kızının sosyal medyadaki paylaşımı herkesi gözyaşlarına boğdu.

İstanbul'da Dolmabahçe ve Maçka Parkı'nda eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırılarında babasını kaybeden 16 yaşındaki Melis Usta, "Sizce babasını 8 yaşında tanımış, 16 yaşında kaybetmiş, aradaki zaman diliminde sadece 5 kez görmüş biri olarak nasıl hissetmeliyim?" diye sordu. Usta, "Cenazemize Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanımız ‘Alnın açık, başın dik olsun’ dedi. Ben de dik duruyorum. Ağlamıyorum, yüzümü eğmiyorum. Hainleri güldürmeyeceğim. İyi bir insanı katletti hainler" ifadesini kullandı.

Beşiktaş’taki saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Haşim Usta (46) için önceki gün Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlenmiş, törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Usta toprağa verilirken, kızı Melis Usta, önceki gece 23.00 sıralarında, bir yakınıyla birlikte saldırının gerçekleştiği Şehitler Tepesi’ne gitti.

Babasının şehit düştüğü noktada bir süre bekleyen Melis Usta, daha sonra terör saldırısında şehit düşenler için anma yapılan alana gelerek karanfil bıraktı.

Babasına yazdığı son mektup

Melis Usta, cenazeden sonra babası için yazdığı son mektubu, sosyal medya hesabından yayımladı: “Canım babam benim bugün seni Allah’ın izniyle toprağa da verdik, ayakta durmaya çalıştım babam. Mezarına toprak attırdIlar babam, gücüm yetmedi. Sen ne kalbi güzel, ne fedakar, ne içinde vatan sevgisi olan mesleğine aşık birisin. Sen beni her zaman görüyormuşsun. Bazen sen bir kuş olup bazen de bir kelebek olup beni gözetliyormuşsun. Baban seçilmiş insan’ diyorlar, ‘Herkese nasip olmaz şehit olmak’ diyorlar. Haklılar baba da, ben seni 8 yaşımda tanıdım, şu an 16 yaşındayım, seni tam 8 yılda 5 kez gördüm. Paylaşamadılar babam seni benimle. Biliyor musun, bugün ilk kez kardeşimi gördüm baba. Tıpkı bana benziyor, dediğin gibiymiş. ‘Ben senin ablanım’ diyemedim ama babam. Seni çok seviyorum babam, iyi ki benim babamsın...”

Şehit Haşim Usta için önceki gün Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlenmiş, törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan da katılmıştı.

YORUMLAR
  Köyden İndim Şehire filminde sizi şaşırtacak 14 farklı detay!
Köyden İndim Şehire filminde sizi şaşırtacak 14 farklı detay!