A24.com.tr » yaşam » Şairler Mamak'ta!

Şairler Mamak'ta!

Şairler Mamak'ta!

Meksikalı Şair Armando Alanis, Şehitlik Bilim ve Sanat Merkezi’nin duvarına “Şiir Yoksa Şehir de Yok” yazısını yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile Fatih, Altındağ ve Mamak Belediyesi’nin iş birliğinde “Şiir Hatları” tren seferi düzenlendi. Sirkeci’den Ankara’ya dokuz saatlik tren yolculuğunda 4’ü yabancı olmak üzere 15 şair öğrencilerle şiir konusunda atölyeler yaptı.

Ankara’da ise şairlerin ilk durağı kütüphaneleriyle ünlenen Mamak Belediyesi idi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şairlere Mamak’taki 19 kütüphaneden birisi olan Şehitlik Uyanık Kütüphane’yi gezdirdi. Şairler, donanımıyla, modern yapısıyla Şehitlik Uyanık Kütüphane’ye hayran kaldılar. Mamak’ta 19 kütüphane açan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye, kitaba, okumaya, eğitime verdiği destek için teşekkür ettiler.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şairlere bu önemli yolculuğu gerçekleştirdikleri için teşekkür etti ve “Okumak her zaman bizim için bir serüven olmuştur. Kütüphanelerimizden bugüne kadar 160 bini aşkın kişi faydalandı. Öğrenciler, yetişkinler, öğretmenler ve araştırma görevlileri uyanık kütüphanelerimizden 7 gün 24 saat faydalanabiliyor” dedi.

Şiir Sokak’ta hareketinin kurucusu Meksikalı Şair Armando Alanis, Şehitlik Bilim ve Sanat Merkezi’nin duvarına “Şiir Yoksa Şehir de Yok” yazısını yazdı.

YORUMLAR
  Survivor Anıl Berk Baki'nin bilinmeyen yönleri! Anıl Berk Baki kimdir?
Survivor Anıl Berk Baki'nin bilinmeyen yönleri! Anıl Berk Baki kimdir?