A24.com.tr » sağlık » Sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak | Ek gösterge ücreti ne kadar kimler yaralanacak?

Sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak | Ek gösterge ücreti ne kadar kimler yaralanacak?

Sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak | Ek gösterge ücreti ne kadar kimler yaralanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge konusunda müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına müjdeli haberi verdi. Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunu çözeceklerini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Şehir hastanemizde görev yapan tüm sağlık personelimize Rabbimden başarılar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutluyorum. Sağlık çalışanlarımızı yılın bir günü değil her günü baş tacı etsek yeridir.

3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Sağlık çalışanlarımızın 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ilk gündeme gelecek konulardan biri.

"BU BENİM HAYALİMDİ"

Hükümete gelir gelmez ilk yaptığımız işlerden biri sağlık sistemini değiştirmek oldu. Hastanelerimiz adeta dökülüyordu. Vatandaşımız doktora ulaşana kadar eziyet çekiyordu. Eski Türkiye'de sağlık sistemi eksikti. Ortaya vahim görüntüler çıkıyordu. Türkiye evde sağlık hizmeti verebilen bir ülke haline gelmiştir.

Yepyeni bir hizmet için kolları sıvadık. Şehir hastanelerini gündeme getirdik. Bu benim hayalimdi. Şehir hastaneleri sadece kamunun imkanları ile yapılamazdı. Özel sektörü devreye aldık. Ankara Bilkent ile tamamı nitelikli 12 bin 100 yatak, 2 bin 831 poliklinik 410 ameliyathane sayısına ulaştık. Kanser tedavileri bu hastanelerimizde gerçekleştiriliyor. Sağlık sektörü teknolojinin en yoğun kullanıldığı alanların başında geliyor. Bu bölgede 600 dönümlük bir sağlık vadisi kuracağız.

ANKARA'YA İKİNCİ ŞEHİR HASTANESİ

Ankara'da biz bir şehir hastanesi daha yapıyoruz. Böylece Ankara'nın hastane noktasında sıkıntısını hemen hemen bitirme noktasına getireceğiz. O da şuanda 3 bin 300'ün üzerinde bir yatak kapasitesine sahip. Şehir hastanelerimizden de en çok yine istemeyenler istifade edecek. Varsın etsin, bizim bu noktada bir sıkıntımız yok. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik."

YORUMLAR
  Kıvanç Tatlıtuğ ile Başak Dizer ayrılığın eşiğinde
Kıvanç Tatlıtuğ ile Başak Dizer ayrılığın eşiğinde