A24.com.tr » sağlık » Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına atama müjdesi 2018

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına atama müjdesi 2018

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına atama müjdesi 2018

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kurum bünyesine çeşitli pozisyonlarda yaklaşık 55 bin personel alımı yapılacağının müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan; zika virüsü, girp ve personel alımı konularında vatandaşları yakından ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Ahmet Demircan, Anadolu Ajansı Editör Masası’na katıldı. Demircan şu ifadeleri kullandı: "Mevsimsel grip noktasında, şu anda geçmiş yıllara göre olumsuz bir noktada değiliz, aşırı bir yaygınlık, bir tehdit altında değiliz hatta biraz daha iyi durumdayız.

ANTİBİYOTİK KULLANIMI

Antibiyotik kullanımına ilişkin bu konuda ülkemizde yapılan çalışmalar olumlu netice verdi. Reçetelerde antibiyotik oranı geçtiğimiz yıllara göre düşüyor ve düşmeye devam ediyor. Bu konuda başarılıyız.

ÇOCUKLARA AŞI

(Çocuklarına aşı yaptırmayı reddeden aileler) Aşı, toplum sağlığı üzerinde fevkalade koruyucu bir önlem, buna karşı çıkmak fevkalade sakıncalı.

ZİKA YENİ GÖRÜLEN RAHATSIZLIK

Zika, Türkiye'de yeni görülen virütik bir rahatsızlık. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli tedbirler de alınacak.

27 BİN EBE HEMŞİRE VE SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. 2017'den 2018'e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız. Taşeron sisteminin kalkmasından sonra bundan sonraki sistemi yeniden gözden geçireceğiz. 

YORUMLAR
  Türk televizyon tarihine geçen en komik spiker gafları!
Türk televizyon tarihine geçen en komik spiker gafları!