A24.com.tr » sağlık » Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, katıldığı canlı yayında koronavirüsle mücadelede son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı'nın açıklamalarından satır başları:

Bizim her yıl gündeme aldığımız pandemic eylem planımız var. Eylül-Ekim aylarında hazırlıklarımızı yapmıştık. İllerde de il koordinasyonu var. Kıtalararası enfeksiyonun yayılmasında yapılması gerekenleri korona olmadan da gündemimize almıştık. Pandemic eylemi planı doğrultusunda neler yapılabileceğini belirliyoruz. Okulların tatili şu an gündemimizde yok. Ama okullar ile ilgili süreçte bilim kurulunun bu konuyu gündemine alıp, sadece bu dönemde yapılabilecek olan belki tatilleri erken alabilir.

Bilim kurulunun önerisi daha önemli olur. Bilim kurulu yapısı 26 kişiden oluşan biliyorsunuz akademik camiadan önemli hocalarımızın da içerisinde yer aldığı, her gün bir araya gelinerek ülke ve dünyadaki değişimleri değerlendiren bir kurul bu kurulumuz. Şu an için okulların tatili için bir değerlendirme olmadı, bunun bir hafta sonra, 3 hafta sonra ya da bir gün sonra olmayacağı anlamına gelmez. Bir hafta önce bilindiği gibi sadece İtalya'da vardı. Türkiye'de de yarın olmayacağı anlamına gelmez. 

Milli Eğitim Bakanlığımızla tüm konuları ele alacağız. Okullardaki dezenfekte sürecine ilişkin bilim kurulunda görüş alışverişinde bulunacağız.

Yeni mutasyona uğrayan bir virüsle karşı karşıyayız. Havaların ısınmasıyla virüsün daha da azalacağı kanaatindeyiz.

YORUMLAR
  Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...
Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...