A24.com.tr » dünya » S-400'lerde sıkıntı yok, anlaşma devam ediyor

S-400'lerde sıkıntı yok, anlaşma devam ediyor

S-400'lerde sıkıntı yok, anlaşma devam ediyor

Ankara S-400 planlarından vazgeçmeyeceğini ve ilk partinin temmuzda ülkeye geleceğini açıklamıştı. Rusya'nın yapılan açıklamada ise "ABD'nin ısrarına rağmen" anlaşmada bir sorun olmadı söylendi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, "ABD'nin ısrarına rağmen", Türkiye ile yapılan S-400 anlaşmasında bir aksaklık olmadığını ifade etti.

Sputnik'in aktardığına göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun dün Soçi’de gerçekleştirdiği görüşme kapsamında gazetecilere konuşan Uşakov'a, Washington’ın ertelenmesi taleplerine koşut olarak, Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemleri sevkiyatı konusunun ne durumda olduğu sorusu yöneltildi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı, "ABD’lilerin ne konuda ısrar ettiğini biliyoruz. Ancak birkaç ay önce imzalanan anlaşma tüm hızıyla uygulanıyor. Henüz bir aksama yok" yanıtını verdi.

Bloomberg'in 13 Mayıs'taki haberinde Trump yönetiminin Türkiye'deki muhataplarına Rusya’dan S-400 alımını 2020 yılına ertelemeyi teklif ettiği, Ankara’nın bu teklif üzerinde düşündüğü iddia edilmişti.

Daha önce Ankara S-400 planlarından vazgeçmeyeceğini ve ilk partinin temmuzda ülkeye geleceğini dile getirmişti.

YORUMLAR
  Türkiye'den Süper Ay manzaraları
Türkiye'den Süper Ay manzaraları