A24.com.tr » ekonomi » Ruslar için her şeyi yapıyorlar

Ruslar için her şeyi yapıyorlar

Ruslar için her şeyi yapıyorlar

Türkiye'deki turizmciler Rus turistlerin yüzde 25’e varan ‘cayma bedellerini ceplerinden ödedi.

 Türkiye yasağının kalkmasıyla Rus turistler, İspanya, Mısır ve Yunanistan’da yaptırdıkları otel ve tur rezervasyonlarını iptal ettirip Türkiye’ye yönelmeye başladı. Rus turistleri yeniden kazanmak isteyen pek çok yerli otel ve tur operatörü Rus turistlerin yüzde 25’e varan ‘cayma bedelleri’ni ceplerinden karşılamaya başladı.

"CAYMA BEDELİNİ OTELLER ÖDÜYOR"
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, “ “Nisan, Mayıs ve Haziran’ı kaybettik ama Temmuz, Ağustos, Eylül Ekim için umutluyuz. Türkiye’ye gelemediği için İspanya, Mısır ve başka ülkelerden tur paketleri satın alan Rus turistler şu sıralar cayma bedellerini ödeme pahasına rezervasyonlarını iptal edip Türkiye'ye yöneliyor. Rusların ayağını alıştırmak isteyen yerli otellerimiz de bu turistlerin ödediği cayma bedellerini otel fiyatından düşüp ceplerinden karşılıyor. Karlarından fedakarlık ediyorlar. Kolay değil, 52 sektörü besleyen turizmdeki gerileme nedeniyle 2 milyon kişi işsiz kalmıştı. Şimdi bu gençler yine iş bulacak.”

HER ŞEY DAHİL 1 HAFTALIK TATİL 1300 LİRA
Lomidze, Türkiye’de 5 yıldızlı bir otelde ve her şey dahil sistemde bir haftalık tatil turunun kişi başına 30 bin rubleyi (1.300 lira) geçmeyeceğini söyledi.

YORUMLAR
  Yalnız gezmeyi sevenler için 17 harika yer
Yalnız gezmeyi sevenler için 17 harika yer