A24.com.tr » yaşam » Rus Büyükelçi'yi katleden polisin ailesi gözaltında

Rus Büyükelçi'yi katleden polisin ailesi gözaltında

Rus Büyükelçi'yi katleden polisin ailesi gözaltında

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u dün akşam silahla öldüren katil polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi ve arkadaşları gece yarısı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Tüm dünyayı derinden sarsan büyükelçi cinayetini aydınlatmak için olay anından hemen sonra çalışmalara başlandı.

Dün akşam Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, katıldığı resim sergisinde çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından vurularak öldürüldü. Mert Altıntaş, daha sonra özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla ölü ele geçirildi. 1994 Manisa doğumlu olan Mert Altıntaş'ın 2012 yılında İzmir Polis Meslek Yüksekokulu'na girdiği belirlendi. Saldırganın Aydın Söke'de yaşayan ailesi gözaltına alındı.



SUİKASTTEN SONRA EL NUSRA SLOGANI ATTI

Elinde silahla Altıntaş, önce Arapça El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin sloganı “Biz cihada biat edenleriz” diye bağırdı. “Allah’u ekber” diyen Altıntaş ardından Türkçe, “Halep’i unutmayın, Suriye’yi unutmayın. Beldelerimiz güvende olmadıkça sizler güvenliği tadamayacaksınız. Beni buradan ancak ölüm alır. Bu zulümde payı olan kim varsa hepsi tek tek hesabını verecek” diye bağırdı. Saldırgan bu sırada sergideki sivilleri dışarıya çıkarttı ve büyükelçinin başında beklemeye devam etti.  

YORUMLAR
  Akıllı telefonunu değiştirmek isteyenler için... (Piyasadaki en akıllı ve en ucuz cep telefonu modelleri)
Akıllı telefonunu değiştirmek isteyenler için... (Piyasadaki en akıllı ve en ucuz cep telefonu modelleri)