A24.com.tr » yaşam » Rota Yemek çalışanından skandal açıklama

Rota Yemek çalışanından skandal açıklama

Rota Yemek çalışanından skandal açıklama

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 700'ün üzerinde askerin zehirlenmesine neden olan Rota Yemek adına çalışan bir işçiden skandal açıklama.

Türkiye günlerdir, Manisa'daki askeri birliklerde art arda meydana gelen gıda zehirlenmesi olaylarını konuşuyor. Art arda 4 kez gerçekleşen zehirlenme olayları devletin zirvesi ve savcıları harekete geçirirken 700'ün üzerindeki askerin zehirlenmesinden birinci derece sorumlu tutulan yemek şirketi, Rota Yemek adına çalışan bir işçinin verdiği ifade 'yuh olsun' dedirtti. 

Milli Gazete’ye konuşan şirket çalışanı zehirlenmelerin tavuğun dışarıda tutulup soğuk hava deposuna konmamasından kaynaklandığını söyledi.

 

ÇÖPE GİTMESİ GEREKEN YEMEKLER, ASKERİ BİRLİKLERE

Pirinç pilavının buzluklara yerleştirilmediğini ve kokan ürünlerin tekrar ısıtılarak askerlere verildiğini iddia eden çalışan “Biz de oradan yemek yemiyoruz” dedi.

Çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanıldığını, askerlerin bu nedenle zehirlendiğini savunan çalışan, firmanın askeriye içinde olması nedeniyle kontrol görevlilerinin firma içine gelerek denetim yapamadığını ileri sürdü.

Tarihi geçmiş ve buzdolabında tutulması gereken malzemelerin ‘sistemsizlik’ten dolayı dışarıda tutulduğunu öne süren çalışan, özellikle ucuz malların tercih edilip alındığını anlattı. 

YORUMLAR
  Yaz bitti, kar geldi... Yılın ilk karı yağdı
Yaz bitti, kar geldi... Yılın ilk karı yağdı