A24.com.tr » medya » Reha Muhtar'ın ikiz çocuklarının velayeti anneye verilmedi

Reha Muhtar'ın ikiz çocuklarının velayeti anneye verilmedi

Reha Muhtar'ın ikiz çocuklarının velayeti anneye verilmedi

Gazeteci Reha Muhtar’a eski eşi Deniz Uğur tarafından açılan ikiz çocukların velayeti davası reddedildi.

Mahkeme ikiz çocukların babada kalmasına karar vererek, Deniz Uğur’un çocuklarla vakit geçireceği günlerin arttırılmasına hükmetti.

Oyuncu Deniz Uğur'un eski eşi gazeteci Reha Muhtar'a ikiz çocuklarının velayeti almak için açtığı dava yaklaşık 2 yıl sonra karara bağlandı. İstanbul 6. Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmada Deniz Uğur ve Reha Muhtar ile avukatları hazır bulundu. Gizli yapılan duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Deniz Uğur’un talebini reddederek velayetin baba Reha Muhtar’da kalmasına karar verdi. Mahkeme kararla birlikte çocukların anne Deniz Uğur’la geçirdiği zamanın da arttırılmasını hükmetti.

"ÇOCUKLARIM NEREDEYSE YARI YARIYA BİR ZAMANDA BENİMLE OLABİLECEK"

Davanın ardından kısa bir açıklama yapan Deniz Uğur, “Benim istediğim şahsi münasebetin yeniden düzenlenmesiydi. Reha beyin kötü bir baba olduğunu asla söylemedim, söylemem. Karar bu şekilde düzenlendi. Çocuklarım neredeyse yarı yarıya bir zamanda benimle olabilecek. Bu benim mağduriyetimi ortandan kaldıracak. Bu davayı açmadaki asıl amaç buydu. Bu nedenle çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Hepimizi mutlu edecek bir sonuç çıktı" ifadelerini kullandı.

Kararla birlikte velayet babada devam edeceğin sözlerine ekleyen Deniz Uğur “Ama çocuklar yaz tatillerinde yarı yarıya bizde kalacak. Bazen hafta içi bende bazen hafta sonu bende şeklinde. Kimseyi mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme yaptı mahkeme. Çocuklar mahkemenin bitmiş olmasına çok sevinecek. Türk adaletine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BUGÜN İLK DEFA KONUŞACAĞIM”

Çocukların psikolojik gelişimi açısından bugüne kadar konuşmadığını aktaran Muhtar ise, “Bugün ilk defa konuşacağım. Mahkeme tarafından çocukların en fazla yararına olacak şekilde düzenlemenin uygun görüldüğü için yüce mahkemeye çocuklarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

“ÇOCUKLAR GÜVENLERİNİ HİSSEDECEK”

Mahkemenin velayetin babada kalmasının devamına karar verdiğini vurgulayan Muhtar, “Mahkeme anne ve babanın kişisel görülmenin aynı şekilde devam etmesini, şahsi ilişkilerde 12’ye 18 gün şeklinde anne ve babada kalmasına kara verdi. Çocuklar, hem annenin sıcaklığını güvenini hissedecekler hem de babanın güvenini ve sıcaklığını hissedecekler” diye konuştu. Açıklamaların ardından Uğur ve Muhtar adliyeden ayrıldı.

YORUMLAR
  Babamın Günahları dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Babamın Günahları'nda kim, kimdir?)
Babamın Günahları dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Babamın Günahları'nda kim, kimdir?)