A24.com.tr » magazin » Rapçi Ezhel'e yine hapis şoku!

Rapçi Ezhel'e yine hapis şoku!

Rapçi Ezhel'e yine hapis şoku!

'Ezhel' adıyla bilinen rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı. Ezhel hakkında uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle hapis cezası isteniyor.

2018 yılının ortalarında uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle tutuklanan ancak daha sonra serbest bırakılan rapçi Ezhel'e bir dava daha...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli İpekçioğlu hakkında bir başka suça ilişkin yapılan soruşturma nedeniyle vücudundan alınan örnekler üzerinde inceleme yapıldığı belirtildi.

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İnceleme sonucunda hazırlanan raporda İpekçioğlu’nun, uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiği aktarılan iddianamede, bu nedenle "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianame, Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İpekçioğlu, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ülke genelinde uyuşturucu madde kullanımını özendirme ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlardan hareketle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca düzenlenen araştırma raporunda, Sercan İpekçioğlu’nun "Şehrimin Tadı", "Küvet" ve "Alo" isimli şarkılarının bütünlüğü içinde uyuşturucu maddeyi özendirdiği belirtilmişti.

İpekçioğlu’nun bu nedenle "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan dava kapsamında Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesindeki yargılaması sürüyor.

DAHA ÖNCE BERAAT ETMİŞTİ

Bu arada Sercan İpekçioğlu, aynı suçu işlediği iddiasıyla Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de yargılanmış ve 19 Haziran 2018’de beraat etmişti.

Ezhel kimdir?

Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekcioğlu 1 Temmuz 1990 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü "Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı. Geleneksel kültürle evrensel bir kalite yakalayan Ezhel, küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap'in yanında Reggae tarzı müzik yapmaktadır. Ayrıca gitar, piyano, ney, def ve darbuka gibi müzik aletleri çalmaktadır. Rap hayatına solo olarak başlayan Ezhel, 2008 yılında Keişan ile birlikte yaptığı seri ile adını duyurdu.

2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır. Türkçe rapin önemli isimleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında Funk'd up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records'u kurdu.Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. olmuştur. Son olarak yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 2 albümüne "Yaprak Düşerse" şarkısı ile katkıda bulunmuştur.

YORUMLAR
  Mevlüt Mert Altıntaş'ın kız kardeşinden dikkat çeken paylaşımlar
Mevlüt Mert Altıntaş'ın kız kardeşinden dikkat çeken paylaşımlar