A24.com.tr » ramazan » Ramazan Pidesi ile evde hazırlayabileceğiniz 3 pratik tarif (İftar Menüleri)

Ramazan Pidesi ile evde hazırlayabileceğiniz 3 pratik tarif (İftar Menüleri)

Ramazan Pidesi ile evde hazırlayabileceğiniz 3 pratik tarif (İftar Menüleri)

Ramazan ayında evlerimize giren pide ile hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel 3 harika tarif...

Köfteli, Çoban Salatalı Pide

1 Ramzan pidesi
1 paket, 400 gr İçim labne
3 tatlı kaşığı domates salçası

Çoban Salatası,

5 adet salkım domates
3 adet Çengelköy salatalık
15 dal maydanoz
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Köftesi için,

125 gr çift çekim dana döş kıyma
Yarım soğan
3 çay kaşığı Refika’nın köfte baharatı
7-8 dal maydanoz
Yarım yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke

· Çoban salata için 5 adet salkım domatesi, 3 adet Çengelköy salatalığını, 2 adet soğanı küp küp doğrayın. 15 dal maydanozu da ince ince kıyıp ekleyin. Sosu için 1 limonun suyunu, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp salataya ekleyin.
· Köftesi için, 125 gr çift çekim dana döş kıymaya incecik kıyılmış yarım soğanı ekleyin.
· Köfte baharatı için, 80 gr kaya tuzu, 60 gr toz kimyon, 60 gr tatlı toz kırmızı biber, 30 gr acı toz kırmızı biber, 30 gr toz karabiber, 15 gr toz sarımsak, 15 gr karbonat, 10 gr muskat, 10 gr toz kişniş, 5 gr nane ve 5 gr kekiği baharatçınıza karıştırtın. Bu karışımla 5 kg kıymalık köfte yapabilirsiniz.
· Soğan ve kıymaya 3 çay kaşığı köfte baharatından, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı sirke ve ince kıyım 7-8 dal maydanoz ekleyin veya dilerseniz kendi sevdiğiniz bir köfteyi de yapabilirsiniz.
· Geniş bir tavaya 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı döküp ısıtın ve köfteleri yağ ısınınca birkaç dakika çevirip pişirin.
· Ramazan pidesinin ortasındaki kare kare şekil verilmiş kısımları elinizle çıkartın. Kenarlarının kalmasına özen gösterin.
· 200 derecede, altlı-üstlü çalışan fırında 4-5 dakika pideyi biraz çıtırdatın.
· 1 paket, 400 gr, İçim labneyi bir kasede 3 tatlı kaşığı domates salçası ile karıştırın.
· Labneli karışımı pidenin içine sürün.
· Üzerine hazırladığınız çoban salatayı yerleştirin.
· Onun da üzerine pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin.
· İster iftarda ister sahurda salatasıyla size taptaze gelecek nefis köfteli, çoban salatalı pideniz hazır ve nazır.

Çıtır kadayıflı, Ballı Labneli Pide

· 1 adet ramazan pidesinin üzerindeki kare şekil verilmiş kısımlarını elinizle alıp kenarlarının kalmasına dikkat edin.
· Pideyi kendi boyunda bir tepsiye koyup 200 derecede altlı üstlü çalışan fırında 7-8 dakika çıtırdatın.
· Bu sırada şerbeti için 150 ml suya 2 çorba kaşığı bal ekleyip karıştırın.
· 1 paket,400 gr, İçim labneye 3 çorba kaşığı bal ekleyin ve karıştırın.
· Çıtırdayan pideyi fırından çıkartıp önce hazırladığınız ballı şerbeti gezdire gezdire dökün.
· Ardından hazırladığınız ballı labneyi içine sürün.
· Labnenin üzerine 3 çorba kaşığı kadar toz boziç serpin.
· Son olarak, üzerine tavada 2-3 dakika kavurduğunuz kuru kadayıfları ve bir kaç taze gül yaprağını serpince hafif ve lezzeti bol tatlı pideniz sizi bekliyor.

Sebzeli, Nohutlu, Tahinli Labneli Pide

· Birer adet patlıcanı, kabağı ve patatesi küp küp doğrayın. Geniş bir tavaya 7 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip yağ ısınınca önce patatesleri tavaya atın.
· Patatesler renk değiştirince patlıcan ve kabağı da ekleyip kızartmaya devam edin.
· Bu sırada 1 adet ramazan pidesinin üzerindeki kare şekil verilmiş kısımlarını elinizle alıp kenarlarının kalmasına dikkat edin.
· 200 derecede altlı üstlü çalışan fırında 4-5 dakika çıtırdatın.
· Büyükçe bir kasede 2 çorba kaşığı tahine 1 limonun suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
· Üzerlerine, 250 gr labneyi ekleyip karıştırın. Ağız tadınıza göre biraz tuz ve karabiber ekleyin.
· Tahinli labneyi pidenin içine yayın. 2 kaşık kadarını üzerine koymak için ayırın.
· Sebzeler pişince 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip altını kapatın.
· Tavadaki sebzelerin içine, 3 avuç haşlanmış nohut ve küp küp kesilmiş 2 adet közlenmiş kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
· Ardından tümün pidenin içine yerleştirin.
· Üzerine ayırdığınız tahinli labneleri yer yer dökün.
· Son olarak nane ve pul biber de serpince ister sıcak sıcak iftara ister soğuk olarak mütevazı ama çok lezzetli pideniz emrinize amade.

YORUMLAR
  Ucuzlaması ile sofralarımızda bol bol yer alan balığın faydasını artırmanın 6 püf noktası
Ucuzlaması ile sofralarımızda bol bol yer alan balığın faydasını artırmanın 6 püf noktası